eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Messi mesterhármasára Higuaín méltóképp válaszolt - videók

A Barcelona Lionel Messi kiváló játékával és triplájával magabiztosan győzte le a vendég Valenciát a spanyol labdarúgó-bajnokság 26. fordulójának rangadóján. Nem akart lemaradni honfitársa mögött Gonzalo Higuaín, aki szintén három találattal segítette győzelemhez a Real Madridot Valladolidban.

Folytatódik a versenyfutás a spanyol bajnokság két topcsapata között, a 26. fordulóban nem hibázott a Barcelona és a Real Madrid sem.

A katalán együttes a harmadik helyen álló Valenciát fogadta, az eltiltott Pep Guardiola csak a lelátóról nézhette csapatát. Az első félidőben is a címvédő gránátvörös-kékek domináltak, de a gólgyártás csak a szünet után indult meg: Lionel Messi egy csodálatos cselsorozat után talált be.


Az argentin aranylabdás végig tarthatatlannak bizonyult az ekkor már 10 emberrel játszó Valencia védőinek, és az utolsó 10 percben még kétszer volt eredményes: előbb egy újabb szóló után vette be a kaput, majd Henry remek kiugratása után mattolta a kapust.

Tartotta a lépést riválisával a vasárnap késő esti meccsen a Real Madrid, amely 4 góllal próbálta kiengesztelni híveit a BL-kiesés után.

A királyi gárdában Cristiano Ronaldo és Gonzalo Higuaín volt elemében: a portugál sztár szabadrúgásgóllal nyitott, az argentin támadó pedig három gólt szerzett. A Real végül 4-1-re nyert a kieső helyen álló Valladolid otthonában, és nyolcadik meccsét nyerte meg sorozatban.



Az élen a madridiak állnak jobb gólkülönbségüknek köszönhetően.

Címlapról ajánljuk
Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Még bő 50 napig szerezhetnek indulási jogot az úszók a párizsi olimpiára. Sós Csaba szövetségi kapitány több számban is nagy csatát vár a lehetséges magyar indulók között, ugyanis számonként és nemzetenként legfeljebb ketten indulhatnak az olimpián. Arról is beszélt, hogy a 15 éves Jackl Vivien nemzetközi szintű klasszis lesz a következő időszakban.

Lehet, hogy most a britek átléptek egy határt

Kijev nyugati szövetségesei eddig megtiltották az ukrán erőknek, hogy a nyugatról szállított fegyvereket Oroszországon belüli helyszínek ellen használják
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Rég nem láttunk ekkora többlethalálozást Magyarországon

Rég nem láttunk ekkora többlethalálozást Magyarországon

Rendszeresen monitorozza az általános többlethalálozás alakulását idehaza a Semmelweis Egyetem Epidemiológiai és Survaillance Központja. A napokban megjelent gyorselemzésükben a járványügyi szakemberek kiemelték: 2023 utolsó heteiben 7% többlethalálozás volt megfigyelhető a 2014-2019-es (vagyis Covid-járvány előtti) évek azonos időszakához képest. Az idősek esetében sajnos ebből a szempontból még súlyosabb volt a tavaly év vége.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×