eur:
392.19
usd:
366.68
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

Pokoli sorozat előtt az Arsenal

Négy rangadó vár az Arsenalra a következő négy fordulóban az angol labdarúgó-bajnokságban, így ki lehet jelenteni, hogy ezek a hetek döntően befolyásolják az Ágyúsok bajnoki reményeit. A hétközi fordulóban a Chelsea a 15 meccs óta veretlen Birmingham Cityt fogadja. Kedden a Liverpool nem bírt a Wolverhamptonnal.

Aston Villa, Manchester United, Chelsea, Liverpool - sorrendben ez a négy meccs vár az Arsenalra a következő két és fél hétben. Az Ágyúsok a második helyen állnak a tabellán, és ha a nagy menetelés után sem kerülnek jelentős ponthátrányba, Arsene Wenger együttesének bajnoki reményei megnőnek.

Szerdán este Birminghambe, a Villa Parkba utaznak a londoniak, ahol korábban a Chelsea is kapitulált. A hazaiaknál nem játszhat Stephen Warnock, John Carew és Nigel Reo-Coker, míg az Arsenalba visszatérhet Bacary Sagna, a több hetet kihagyó Samir Nasri és Nicklas Bendtner pedig a kispadon kezd.

A vesztett pontok tekintetében listavezető Chelsea a Birmingham Cityt fogadja. A vendégek 15 meccs óta veretlenek, és egyetlen csapatként elmondhatják magukról, hogy a Kékek nem lőttek nekik gólt, ugyanis decemberben 0-0-ra végeztek a felek.

Carlo Ancelottinak a legnagyobb gondjai a középpályássort összeállításával lehetnek, hiszen Michael Essien és Julianio Belletti sérült, Obi Mikel pedig még az Afrikai Nemzetek Kupáján szerepel, így vélhetően Decónak kell hátrahúzódnia. Didier Drogba és Salomon Kalou még nem játszhat a londoniaknál, mivel csak szerda reggel érkeztek vissza Elefántcsontpart kiesése után. A Birmingham edzője, Alex McLeish várhatóan sorozatban tizedszer küldi pályára változatlan összeállításban együttesét.

Szerda este rendezik a Ligakupa-elődöntő visszavágóját a két manchesteri csapat részvételével. Múlt héten a City szerzett előnyt, 2-1-re nyertek Carlos Tévez vezetésével.

A keddi bajnok meccsek során a Liverpool gól nélküli döntetlent ért el a Wolverhampton otthonában. A Vörösöknél visszatért sérülése után Steven Gerrard, és kezdett Maxi Rodriguez is, ám így sem ment a góllövés. A Tottenham legyőzte a Gera Zoltánnan felálló Fulhamet, míg a kiesési rangadón a Bolton fontos sikert aratott, és ellépett az alsó régióból.

Premier League, 23. forduló
Aston Villa-Arsenal 20:45
Chelsea-Birmingham City 20:45
Blackburn-Wigan 21
Everton-Sunderland 21
Kedden játszották
Wolverhampton-Liverpool 0-0
Tottenham-Fulham 2-0
Bolton-Burnley 1-0
Portsmouth-West Ham 1-1

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 14:15
2024. április 26. 12:47
×
×
×
×