eur:
393.66
usd:
364.84
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

A Real Madrid kölcsönadta magyarját a Mainznak

A Bundesligában folytatja futballkarrierjét Szalai Ádám, akit a Real Madrid a szezon végéig a Mainznak adott kölcsön.

A 22 éves magyar válogatott játékos eddig a királyi gárda fiókcsapatában, a spanyol harmadik vonalban szereplő Castillában játszott, s bár olykor a felnőttkerettel együtt edzhetett, a nagycsapatnál hivatalos mérkőzésen még nem jutott szóhoz.

A nyúlánk, s elsősorban fejjátékban erős csatár kölcsönadását szombat késő este adta hírül honlapján a fővárosi elitklub. A Mainz vasárnapi bejelentése szerint a megállapodás alapján az idény végén opciós joguk lesz a támadó végleges leigazolására 2013-ig.

Szalai már megfordult a német bajnokságban: mielőtt Madridba szerződött volna 2007-ben, a Bundesliga első osztályához tartozó Stuttgartnál futballozott.

"A kívánságlistánk élén állt, ami a támadósort illeti. Sokoldalú, előretolt ékként, második csatárként vagy visszavont támadóként is bevethető" - mondta róla a Mainz trénere, Thomas Tuchel, aki már dolgozott együtt Szalaival a Stuttgart utánpótlásánál.

"Azért döntöttem a Mainz mellett, mert a klub nagy erőket mozgósított a megszerzésemért, és mert úgy látom, az általam Stuttgartból már ismert Thomas Tuchel irányításával sokat fejlődhetek, s a csapat előtt is van perspektíva" - fogalmazott a fiatal magyar játékos.

A Mainzban légióskodik egy másik magyar, a válogatottban korábban többször szerepelt védő, Lőw Zsolt.

Címlapról ajánljuk

A lelki álomkórtól óv Ferenc pápa a keresztút meditációjában

Az elnyomástól és igazságtalanságtól megalázott Krisztusok, a háború őrültsége miatt mosolyukat vesztett gyermekek és a bántalmazást elszenvedő nők a főszereplői a nagypéntek esti keresztút állomásain elhangzó meditációknak, melyeknek szövegét első alkalommal Ferenc pápa írta.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×