eur:
394.19
usd:
369.72
bux:
65674.41
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

Saját magának tette nehézzé a madridi derbit a Real - videókkal

Mintha két Real Madrid lett volna a pályán az Atlético elleni városi rangadón. Sergio Ramos kiállításáig, a 66. percig a legjobb teljesítményét produkálta azóta, amióta Cristiano Ronaldo a sérülése miatt hiányzik a csapatból. Utána viszont örülhetett, hogy megúszta a kiegyenlítést.

A meccs elején Kaká lőtt távolról gólt - ezúttal tényleg milánói önmagát idézte a lökettel -, majd egy másik brazil, Marcelo növelte a különbséget. A második félidőben egy újabb dél-amerikai, az argentin Gonzalo Higuaín elvette a labdát a kolumbiai Pereától, s úgy festett, góljával el is döntötte a mérkőzést.

Ám két perccel később a királyi klub emberhátrányba került Sergio Ramos kiállítása után, az Atlético pedig ettől vérszemet kapott. Előbb Diego Forlán szépített, majd a második félidőre beállt Sergio Agüero csökkentette egy gólosra a különbséget. A Kunnak becézett argentin továbbra is nagy formában van, a hét közben két gólt lőtt a Chelsea-nek, most egyet a Real Madridnak, pedig még mindig nem teljesen egészséges. Ezért nem tudja őt Quique Sánchez Flores kilencven perceken keresztül játszani - pedig nagyon szeretné. Mindazonáltal most Kun lábában volt az egyenlítés is, ám a 92. percben Iker Casillas lábbal kivédte a közeli lövését.


A mérkőzés után a Real Madrid vezetői tiltakoztak amiatt, hogy (állítólag) Manuel Pellegrini edzőt, Ramos kiállítása után, megdobták egy kővel a nézőtérről. Ha be is tudják bizonyítani, akár be is zárhatják egy időre az Atlético stadionját. A chilei a mérkőzés után már nem ezzel foglalkozott, hanem azt elemezte, hogy az egygólos különbség nem mutatja hűen, milyen nagy differencia volt valójában a két csapat között. Ellentmond a véleményének, hogy bár Pellegrini az egyébként jogos piros lap után lépett, egy csatár (Karim Benzema) helyére egy védekező játékost (Fernando Gago) küldött be, de így is alig tudta megtartani a Madrid a döntetlent.

A mérkőzés egyik hőse, Iker Casillas szerint viszont védekezési hibák is közrejátszottak abban, hogy szoros lett a végeredmény. A kapus szerint pedig nagyon fontos, hogy a következő mérkőzésen ne kapjon gólt a Madrid: az Alcorcón elleni kupameccsen 0-4-ről indul a galaktikusok csapata.

A másik sztárcsapat, a Barcelona ugyancsak két gólt kapott, mégis alapvetően simán nyert. Pedro, a szezon felfedezettje újabb két gólt szerzett, elsősorban őt ünnepelte a publikum. Pep Guardiola ezúttal Daniel Alves, Xavi, Iniesta és Lionel Messi nélkül kezdett, a brazil kivételével azonban a mérkőzés folyamán beszálltak a sztárok. Zlatan Ibrahimovic, aki az első gól előtt óriási passzt adott Pedrónak, megsérült, de a válogatott mérkőzések miatt szünetben rendbe fog jönni.

Címlapról ajánljuk
Hamarosan újra kinyithat a történelmi budai gyógyfürdő

Hamarosan újra kinyithat a történelmi budai gyógyfürdő

A török hódoltság idején épült Király gyógyfürdőt a világjárvány idején zártak be, felújítását Őrsi Gergely kezdeményezte. A II. kerület polgármestere az InfoRádióban elmondta: reméli, hogy a többszereplős összefogás eredményeként sikerül olyan konstrukciót kidolgozni és hozzá forrást találni, amely révén a fürdő rekonstrukciója megvalósulhat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 18. 15:50
×
×
×
×