INFORÁDIÓ 

2018. március 22. csütörtök
Beáta, Izolda

"Nevezzék meg a felelősöket!" - követelik a Fradi hajdani klasszisai

InfoRádió / MTI
"A korábbi ferencvárosi labdarúgók elhatárolódnak a Diósgyőr elleni, szombati bajnoki mérkőzésen történt rendbontástól, egyúttal kérik volt klubjuk vezetését, valamint a magyar hatóságokat, nevezzék meg a felelősöket, és teremtsenek olyan környezetet, amelyben ismét családi szórakozássá válhat egy-egy mérkőzés."

Többek között ez áll abban a felhívásban, melyet vasárnap estig 35 egykori FTC-futballista - köztük Albert Flórián, Fenyvesi Máté, Szűcs Lajos, Rákosi Gyula, Bánki József, Bálint László, Szokolai László, Ebedli Zoltán, Dzurják József, Telek András és Hrutka János - írt alá.

"110 éves klubunk történetének minden sikerét közösen írtuk, mi játékosok a pályán, szurkolóink a stadionban, a csapatunkat szerető rajongók határon innen és túl. A Ferencváros neve az elmúlt évszázadban az egységről, az összefogásról szólt. Klubunk mai válságának nem lehet kizárólag a labdarúgók gyenge szereplése az oka, hiszen fordult már elő ilyen korábban is. Ugyanakkor a garázda, felelőtlen, magukat szurkolónak nevező személyek a legmélyebb erkölcsi válságba taszíthatják szeretett egyesületünket" - vélik az aláírók, akik kérik további hajdani játékostársaik, hogy álljanak melléjük, közönségüktől pedig erkölcsi támogatást remélnek.

Az FTC-DVTK mérkőzés szombaton a 65. percben - a vendég együttes 3-1-es vezetésénél - szurkolói rendbontás miatt félbeszakadt.

A címlapról ajánljuk