eur:
401.88
usd:
365.83
bux:
0
2024. október 8. kedd Koppány

Gólzáporos meccsen nyert a Fiorentina a Loki ellen

A Fiorentina 4-3-ra nyert a Debrecen ellen a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörének harmadik fordulójában. A magyar bajnok az első percben vezetést szerzett Czvitkovics Péter találatával, de az olasz együttes negyedóra alatt fordított. A Loki támadásban bátran játszott, de a védelmi hibákat a firenzeiek könyörtelenül használták ki. Az InfoRádió honlapján szöveges közvetítést olvashatnak a meccsről.

A két legnagyobb sztár, a román Adrian Mutu, valamint az olasz világbajnok Alberto Gilardino is a kezdők között kapott helyet a Fiorentina csapatában, míg Stevan Jovetic a kispadra szorult. A firenzeiek a Sébastien Frey - Gianluca Comotto, Alessandro Gamberini, Dario Dainelli, Manuel Pasqual - Mario Santana, Marco Donadel, Cristiano Zanetti, Juan Vargas - Adrian Mutu, Alberto Gilardino tizeneggyel kezdik a budapesti meccset.

A Debrecen a legerősebb csapattal kezdi a találkozót, ugyanis a hétfőn még gyomorpanaszokkal küszködő Leandro vállalni tudja a játékot. Meggyógyult Rudolf Gergely is, aki így szintén ott lesz a kezdőben, és a sérüléséből felépült Mészáros Norbert is. Herczeg András klubmenedzser a Vukasin Poleksic - Bodnár László, Komlósi Ádám, Mészáros Norbert, Leandro - Szakály Péter, Kiss Zoltán, Varga József, Czvitkovics Péter - Rudolf Gergely, Adamo Coulibaly összeállítású együttesnek szavazott bizalmat.

Csodálatosan kezdett a Loki, az első támadásból Czvitkovics Péter a hálóba lőtt! Varga József ívelt át az ötös sarkára, és az üresen érkező Czvitkovics pedig becsúszva a rövid sarokba talált (1-0).

Nem sokáig örülhetett a vezetésnek a magyar bajnok: a hatodik percben Dainelli beívelésére Mutu érkezett, és perdítése a hosszú sarokba vágódott (1-1).

A felbosszantott Fiorentina a tizedik percben már a vezetést is megszerezte: Mutu ugratta ki Gilardinót, a védők elfeledkeztek az olasz csatárról, aki a bal alsóba helyezett (1-2).

A Loki bártran kitámadott, de erre gyorsan ráfizetett, a 20. percben az olaszok ismét betaláltak. Gilardino két védővel a nyakán is megtartotta az előre ívelt labdát, visszapasszolt Mutuhoz, a román csatár pedig 20 méterről a hálóba bombázott (1-3).

A debreceniek továbbra sem adták fel, előbb Rudolf távoli lövését Frey ütötte szögletre, majd a válogatott csatár remek szóló után a 28. percben védhetetlenül a hosszú felső sarokba csavart (2-3).

Mészáros helyett Szélesi állt be a 30. percben.

A 35. percben Coulibaly lőtt gólt lesről, a játékvezető jogosan nem adta meg a találatot.

A gólparádé folytatódott, a 37. percben Santana talált be. Bal oldali beadás után Mutu közeli lövését Poleksic bravúrral kiütötte, de az üresen érkező Santana okosan a jobb sarokba helyezett (2-4).

Mint kiderült, a gólgazdag kezdés BL-rekordnak számít: korábban nem született három gól 10 perc alatt egyik meccsen sem.

A szünetben Montolivo állt be Cristiano Zanetti helyett.

Az első akciót a Loki vezette a második játékrészben, ám Bodnár távoli lövését Frey biztosan hárította.

Komlósi szabálytalansága után a vendégek jöhettek szabadrúgással, Mutu gurított le Donadel elé, de a bombát Poleksic kiszedte a sarokból.

A vendégeknél Dainelli helyén Natali folytatja, míg a DVSC-nél Szakály helyett Dombi lépett pályára.

A félidő közepén a firenzeiek jobban figyeltek a védekezésre és az előny őrzésére. A mezőnyjátékot Czvitkovics unta meg, és a 67. percben tüzelt, ám Frey szögletre ütötte a labdát.

Mezőnyben a Loki került fölénybe, ám alig jutott a Fiorentina kapuja elé. Santanát a dán Jörgensen váltotta.

A 77. percben Coulibaly került helyzetbe, de a csatár lövése az oldalhálóba vágódott. Néhány perccel később a francia-szenegáli légiós lépett ki egy ajándék labdával, de túl sokáig várt a lövéssel, így a labda Freyről pattant ki.

A Loki a hajrát is alaposan megnyomta, hatalmas akarással küzdött a magyar együttes, és a 88. percben Coulibaly harmadik lehetőségét már nem hibázta el, a hálóba fejelt Bodnár beadás után (3-4).

A debreceniektől szinte mindenki előre ment az utolsó percekben, ám a beadások nem voltak veszélyesek, így az eredmény nem változott.

A Loki harmadik BL-meccsét is kikapott, de a kedd esti teljesítményre, a harcosságra és a három gólra büszke lehet a hajdúsági együttes.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.08. kedd, 18:00
N. Rózsa Erzsébet
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tanára, a Világgazdasági Intézet munkatársa
Megszólalt a kormány a Nők40-ről

Megszólalt a kormány a Nők40-ről

Az OECD átfogó nyugdíjreform-csomagot írt Magyarország számára, összhangban a helyreállítási EU-források egyik céljával, ám a kormányzat úgy nyilatkozott, hogy nem terveznek reformot. Az elmúlt napokban célkeresztbe került, hogy ha már nem lesz átfogó reform, legalább a Nők40-en változtasson a kormány - amely egyébként része az OECD anyagának is -, most azonban az is kiderült, hogy ezen a téren sem lesz módosítás.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×