eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

"Kemény ellenfél lesz a Loki, de nyerünk"

Felfokozott hangulatban készülnek Lyonban az Olympique kedd esti magyarországi szereplésére. A sportújságírók, valamint a csapat hivatalos internetes lapjának szerkesztői egyöntetűen a francia csapat győzelmére számítanak, hangsúlyozva azonban, hogy a Loki kemény ellenfélnek bizonyulhat. Véleményüket a játékosok is osztják.

"A debreceniek nem véletlenül izzasztották meg a Liverpoolt, ezért a legnagyobb óvatossággal kell ellenük játszanunk" - nyilatkozta a L'Equipe című országos sportnapilapnak Budapestre érkezése után Hugo Lloris, a lyoni együttes kapusa.

"A magyarok keveset hibáznak" - figyelmeztet Cédric Bardon, aki a Levszki Szófia játékosaként ismerkedett meg a Lokival, és akit a Le Progres című lyoni napilap hívott fel telefonon, hogy a debreceniek kapcsán tanácsokat adjon egykori csapatának. A focista "egységes és szolid" ellenfélre emlékszik, és bár a lyoniak győzelmét valószínűsíti, azért úgy véli, "kemény ellenállásra" kell számítaniuk a magyarok részéről, és külön felhívta a figyelmet arra, hogy a debreceniek távoli, 25-30 méteres lövései rendkívül veszélyesek lehetnek.

A lapok egyébként igyekeznek némi képet adni a debreceni csapatról, amely továbbra is ismeretlen a franciák számára. A már említett l'Equipe például külön portrét készített a Loki francia származású csatáráról, Adamo Coulibaly-ról, aki magabiztosan azt nyilatkozta, hogy "kívülről ismerem a lyoniakat, és nem félünk tőlük".

Az Olympique Lyon hivatalos lapja arra figyelmeztet, hogy bár a Loki először szerepel a Bajnokok Ligájában, korábban tisztesen helyt állt az UEFA-kupa mérkőzéseken. A szerzők példaként a 2001-2002-es idényben a bordeaux-i Girondins-nel játszott mérkőzést említik. A lap szerint a magyarok az első fordulóban ugyan 5-1-re vesztettek idegenben, ám hazai pályán "hősiesen küzdöttek", és csak kevésen múlt a továbbjutásuk.

A Le Progres azt emeli ki, hogy Rudolf Gergely, a Loki másik tehetséges csatára profi labdarúgó karrierjét a francia AS Nancy-Lorraine-nél kezdte meg. A lap keddi számában arra figyelmezteti a lyoni csapatot, hogy egy olyan országban játszik mérkőzést, ahol - történelmi okok miatt - hagyománya van a kemény ellenállásnak.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Anyagi szempontból is fontos az ellenzéki pártoknak, hogy jól szerepeljenek az idei európai parlamenti és önkormányzati választáson, mert azzal növelik az esélyüket arra, hogy 2026-ban, az országgyűlési választáson egy százaléknál jobb eredményt érjenek el, és állami támogatásban részesüljenek. Az InfoRádióban Cservák Csaba alkotmányjogász professzor beszélt arról, hogy az állam mikor és miért támogatja a választáson elinduló pártokat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Kulcsfontosságú adat jött - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Kulcsfontosságú adat jött - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Határozott emelkedéssel zártak tegnap az amerikai tőzsdék, amelyet vegyes mozgások követtek Ázsiában. A tegnapi zárás után jelentett az Apple, amelynek sikerült megverni az elemzői várakozásokat és története legnagyobb sajátrészvény-vásárlását jelentette be, így az iPhone-gyártó árfolyama jelentős pluszban indította a mai napot. Délután fontos munkaerőpiaci adat érkezett az USA-ból, az amerikai foglalkoztatottak létszámának emelkedése messze elmaradt a várakozásoktól, és jócskán csökkent az előző hónaphoz képest áprilisban. A tőzsdék a nap első felében is a pozitív tartományban mozogtak, majd a munkaerőpiaci adat után begyorsult az emelkedés.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×