eur:
389.46
usd:
362.81
bux:
67982.32
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

"Czink Melindának a sikert is meg kell tanulnia kezelni"

Megszerezte pályafutása első WTA-torngyőzelmét Czink Melinda. A magyar teniszező a 220 ezer dollár összdíjazású, québeci fedettpályás verseny döntőjében három szettben győzött a cseh Safarova ellen, a világranglistán pedig - Szávay Ágnest is megelőzve - előrelépett a 37. helyre.

A sikert éppúgy meg kell tanulnia kezelni, mint a sikertelenséget - mondta az InfoRádióban a québeci tenisztornát megnyert Czink Melindáról édesapja. Hozzátette: nagyon örülnek, hogy lánya eredményein végre kezd meglátszani a sokéves felkészülés eredménye.

A magyar teniszező több mint egy éve egy ausztrál edzővel készül, akivel sokat dolgoztak a technikáján, ám a sikerhez az is kellett, hogy Melinda fejben is összeszedje magát. Ehhez szükség volt még egy kis türelemre és alázatra, ami végül meghozta at eredményt is - magyarázta Czink István.

A tornagyőzelemmel Czink Melinda - bár csak egy pozícióval, de - megelőzte a világranglistán Szávay Ágnest. A játékos édesapja megjegyezte: számítottak rá, hogy a mentális és fizikai felkészülés hamarosan sikerre vezet, de nem tudták, hogy ez még az idén bekövetkezik-e.

Czink István elmondta: lánya első, québeci meccsén nagyon megszenvedett a győzelemért, aztán egyre jobban ment neki a játék. Édesapja szerint a magyar teniszező a negyeddöntő előtt tartott az első helyen kiemelt Nagyja Petrovától is, aki, miután az első játszmát a rövidítésben 7:6-ra elvesztette, betegségre hivatkozva feladta a mérkőzést.

A Lucie Safarova elleni döntő (4:6, 6:3, 7:5) is nagyon izgalmasan indult, a második szett elején azonban megérezte Melinda, hogy az ellenfél az eredmény megtartásán dolgozik, és átvette az irányítást - magyarázta az édesapa, megjegyezve: a döntő szettben egy hajszállal jobbnak bizonyult a lánya.

Hanganyag: Farkas Dávid

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

A havonta megjelenő, elemzésekre, illetve háttérjelentésekre összpontosító népszerű Cicero című magazin azt állította, hogy az atomerőművek egy évvel ezelőtti végleges leállításáról született döntés meghozatala előtt kulcsfontosságú szakértői információkat hallgattak el az atomenergia alkalmazásának legfőbb ellenzője, a zöldpárti gazdasági miniszter előtt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×