eur:
393.85
usd:
364.76
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Még Mourinho is elismerte, jobb volt a Barcelona - videókkal

A labdarúgó Bajnokok Ligája első fordulójának szuperrangadóján izgalmas meccset játszott egymással a Barcelona és az Inter, de gól nem született. A címvédő katalánok edzője szerint az olasz csapat csak a rombolással foglalkozott, míg José Mourinho, a milánóiak trénere elégedett az eredménnyel.

José Mourinho, az Inter trénere rá nem jellemzően elismerte, hogy nem csapata nyújtotta a jobb játékot. A portugál edző a Barcelona elleni szerda esti, 0-0-ra végződött találkozó után mondta, elégedett az eredménnyel.

"Ha egyszer is betalálunk, mi győztünk volna. Ugyanakkor nem érdemeltünk volna győzelmet, a Barcelona jobb volt. Nagyszerű meccset játszottunk, pozitív válaszokat kaptam a játékosoktól a címvédő, egyben a világ legjobb együttese ellen. Egy nagy taktikai csatát láthattak a nézők, ami annak ellenére, hogy nem született gól, nagyszerű meccs volt" - értékelt a kék-feketék edzője.


Mourinho hozzátette: a katalánoknak több helyzetük volt, de ez nem is csoda, hiszen a barcelonai futballisták becsukott szemmel is egymáshoz tudnak játszani, annyira ismerik már egymást, míg saját együttesében 4-5 játékos csak nemrég érkezett.

Barcelonai kollégája, Josep Guardiola szerint nehéz volt egy ennyire védekező csapat ellen futballozniuk. "Nem teremtettünk elég gólszerzési alkalmat, de hát roppant nehéz is egy "cattenacciót" alkalmazó olasz csapattal szemben eredményesnek lenni, amelyben kilencen kizárólag a rombolással foglalkoznak. Még így is megnyerhettük volna a meccset. Az eredmény? Olyan, amilyen, nem rossz, de nem is jó" - fejtette ki.

A milánói közönség egyébként a meccs elején kifütyülte a csapatot három év után elhagyó Zlatan Ibrahimovicot. A svéd csatár előtt egy nagy ziccer adódott, de fölé lőtt.

A csütörtöki nemzetközi sportsajtó az Intert bírálja, kiemelve, negatívan állt a meccshez, főleg a védekezésre figyelt a jobban játszó Barcelona ellen.

Bölöni a bírót okolta

Az Arsenal négy perc alatt került két gólos hátrányba, de végül fordítani tudott Bölöni László csapata, a Standard Liege vendégeként, így valamennyi angol csapat győzött a BL-nyitányán. Az Ágyúsok menedzsere csapata küzdőszellemét dicsérte, de elismerően beszélt a belga bajnok harcosságáról és motiváltságáról is.

"Erősíti a hitet a csapaton belül, hogy 2-0-ról álltunk fel. Egy ilyen helyzet azért nehéz, mert támadnod kell teljes erőbedobással, de közben tudod, hogy a következő kapott gól már végzetes" - mondta Arsene Wenger.



Bölöni László a meccs után arról beszélt, hogy kiválóan kezdtek, de nem volt mentálisan elég erősek ahhoz, hogy a folytatásban is ugyanígy teljesítsenek. "Az Arsenal nagy segítséget kapott a játékvezetőtől, mert a második gól előtt ketten is lesen voltak, és egy kezezés is történt. Az egyenlítéstől plusz motivációt kaptak, míg mi elvesztettük a miénket, de a legnagyobb gond az volt, hogy nekünk kellett volna jobban játszanunk" - tette hozzá.

Vitatott ítéletek Lyonban

A Debrecen csoportjában a Lyon 1-0-ra legyőzte a Fiorentinát, de a találkozó után mindkét együttes szakvezetője a játékvezető ítéleteivel volt elfoglalva.



A vendégek legveszélyesebb futballistáját, Alberto Gilardinót a 45. percben könyöklésért kiállította a holland Pieter Vink, azonban a franciáknak meggyűlt a bajuk a tíz emberrel küzdő olaszokkal, s végül a bosnyák válogatott középpályás, Miralem Pjanic 76. percben szerzett góljával tudták begyűjteni a három pontot.

"A játékvezető jelentősen megnehezítette a dolgunkat, mert nem büntette az ellenfél középpályán elkövetett szabálytalanságait, emiatt pedig nem tudtunk kibontakozni és lehetőségeket kialakítani" - mondta Claude Puel, a Lyon vezetőedzője. "Higgadtnak kellett maradnunk, és ezt sikerült megtennünk. Jó lett volna még egy gólt szerezni, de az erő és a játékkedv megvan a csapatban, és ezt jó látni."

Cesare Prandelli, a Fiorentina szakvezetője gyakorlatilag Gilardino hiányával indokolta a vereséget. "Nem hiszem, hogy kommentálni kellene a piros lapot, Alberto csak a labdára ment és egyáltalán nem akart sérülést okozni ellenfelének. Kár, hogy így alakult, mert addig jól játszottunk."

A hazaiaknál a 26. percben Michel Bastos sántikált le a pályáról, azonban azt egyelőre nem lehet tudni, mennyire súlyos a nyáron igazolt brazil középpályás sérülése, így az sem bizonyos, hogy a Debrecen elleni, szeptember 29-i mérkőzésen játszhat-e a Puskás Ferenc Stadionban.

Címlapról ajánljuk
Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

A jelenlegi világranglista-helyezések alapján több mint húsz sportágban lehetnek érdekeltek a magyarok a nyári ötkarikás játékokon – mondta az InfoRádióban a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára. Fábián László beszélt a hazai rendezésű kvalifikációs versenyek, köztük az április 25-én kezdődő szegedi evezős Európa-bajnokság jelentőségéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×