eur:
393.91
usd:
368.6
bux:
66294.91
2024. április 25. csütörtök Márk

Győzelemre játszunk Európa braziljai ellen

A szombati sokk után szerdán este újra hazai közönség és telt ház előtt javíthat a magyar labdarúgó-válogatott. A portugálok ugyanakkor nem ígérkeznek könnyű ellenfélnek, a magyar együttes pedig története során még nem nyert a luzitánok ellen. Erwin Koeman feje ezúttal a sérülések miatt is fájhat.

A szombati, Svédország elleni csorbát szerdán köszörülheti ki a magyar labdarúgó-válogatott. A helyzet azonban nem ilyen egyszerű, hiszen az ellenfél az a Portugália lesz, amelyben a cserepadon is világsztárok ülnek, és amely ellen a magyar nemzeti csapat története során még nem tudott nyerni. A két csapat összesen nyolcszor találkozott egymással, öt portugál siker mellett háromszor döntetlen született.

A portugál csapatban a legnagyobb sztár természetesen Cristiano Ronaldo, a világ legdrágább játékosa. A Real Madrid támadója személyében a hivatalban lévő aranylabdás lép pályára Budapesten, erre legutóbb 2007-ben, Fabio Cannavaro esetében volt példa. A luzitánoknál a szombati, dánok elleni meccsen góllal mutatkozott be a honosított Liedson, akitől sokat vár Carlos Queiroz szövetségi kapitány.

Vereséggel álom maradna Dél-Afrika

Az kijelenthető: a magyar válogatott csak akkor maradhat reálisan versenyben a világbajnoki részvételért, ha legyőzi a portugálokat. Erwin Koeman szövetségi kapitány csapata jelenleg a második, pótselejtezőt érő helyen áll csoportjában, de a svédekkel szemben egy, míg a luzintánokkal szemben három pontra csökkent az előnye.

Amennyiben a magyarok itthon tartják a három pontot, megőrzik pozíciójukat, sőt, a portugálok gyakorlatilag kiszállnak a versenyfutásból, hiszen két fordulóval a vége előtt hatpontos hátrányba kerülnek.

A döntetlen már nem megfelelő eredmény, mivel az éllovas dánok Albániában, míg a svédek Máltán lépnek pályára, s a papírforma egyaránt vendégsikert ígér. Ez azt jelenti, hogy pontosztozkodás esetén a svédek minden bizonnyal egy ponttal megelőznék a magyarokat, míg a dánok végérvényesen ellépnének.

A vereség jelentős lépéshátrányba sodorná a magyar csapatot, ugyanis akkor a svédek mellett a portugálok is előznének jobb gólkülönbségüknek köszönhetően - ráadásul a Koeman-alakulat utolsó két találkozóját idegenben játssza. Dánia tiranai sikerrel így fölényesen, öt ponttal vezethetné a csoportot, s tulajdonképpen a második helyért alakulna ki nagy harc a svédek és a portugálok, s - papíron - a magyarok között: az északiak két pont előnnyel várnák az októberi két zárófordulót.

A dánok az eredmények kedvező alakulása esetén szerdán akár a repülőjegyüket is megválthatják Dél-Afrikába. Ehhez az albánok legyőzése mellett az kellene, hogy a svédek ne nyerjenek Máltán, és a portugálok győzzenek Budapesten.

Van esély Juhász játékára

Erwin Koeman szövetségi kapitány Gera Zoltánra eltiltás miatt nem számíthat, és a keddi edzés után eldőlt, hogy Szélesi Zoltán biztosan nem tudja vállalni a játékot. Rudolf Gergely szerepeltetésére csekély az esély, míg Juhász Roland esetében némileg jobb a helyzet, de biztosra a védő játéka sem vehető.

A meccsre valamennyi jegy elkelt, így ismét teltház, 42 ezer néző előtt léphet pályára a magyar együttes. A portugálok elleni összecsapás 20:45-kor kezdődik.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Inkább többre lesz szükség, mint kevesebbre – a heti munkaidő növelését sürgetik Ausztriában

Inkább többre lesz szükség, mint kevesebbre – a heti munkaidő növelését sürgetik Ausztriában

Miközben több más európai ország mellett Ausztriában is vita folyik a munkaidő csökkentéséről, a gazdaság minden területéről mintegy ötezer szereplőt képviselő ipari testület (IV) indítványozta, hogy a csökkentés helyett inkább növeljék a heti munkaidőt 41 órára. A javaslatot felkarolta a kormány egyik legtekintélyesebb minisztere, a szakszervezek azonban tiltakoztak.

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×