eur:
389.62
usd:
363.65
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

A sztárcsapatok közül a Wolfsburgot nem kaphatja a Loki

Elkészült a kiemelési sorrend a labdarúgó Bajnokok Ligája csütörtöki sorsolása előtt. Ebből kiderül, hogy a Debrecen a német bajnok Wolfsburgot nem kaphatja, de biztosan játszik spanyol, angol, olasz, vagy német ellenféllel. Elviekben bekerülhet akár egy Manchester United, Real Madrid, VfB Stuttgart hármas mellé is. Az álomtrió talán a Sevilla, a Rangers és a Dinamo Kijev lenne ellenfélként.

A négy kalapot az elmúlt öt év eredményei alapján számított együttható, vagyis a koefficiens alapján állították össze. Mivel ez a DVSC-nek a legkisebb, így a negyedik kalapba került, vagyis csak erősebb együttesekkel sorsolhatják össze.

Érdekesség, hogy szintén a negyedik kalapba került a német bajnok, de BL-újonc Wolfsburg, míg a második helyezett Bayern az első nyolcas tagjaként várhatja a sorsolást.

A Loki mellett összesen nyolc újonc együttes jutott a főtáblára, a már említett Wolfsburg, a Kazany, az Alkmaar, a Liege, az Unirea Urziceni, az APOEL és a Zürich, valamennyien bajnokok voltak hazájukban.

A 32 csapat között négy-négy angol, olasz, spanyol, három-három német és francia, valamint a két orosz együttes képviselteti magát. Egy csapattal szerepel a legjobbak között Magyarország, Portugália, Hollandia, Skócia, Görögország, Törökország, Ukrajna, Románia, Svájc, Izrael, Ciprus és Belgium.

A sorsoláson a korábbi szabálynak megfelelően a csoportküzdelmek során azonos nemzet csapatai nem kerülhetnek össze.

1. kalap: FC Barcelona (címvédő, spanyol), Manchester United (angol), Chelsea (angol), Arsenal (angol), Liverpool FC (angol), AC Milan (olasz), Bayern München (német), Sevilla (spanyol)

2. kalap: Real Madrid (spanyol), Juventus (olasz), Olympique Lyon (francia), Internazionale (olasz), CSZKA Moszkva (orosz), FC Porto (portugál), AZ Alkmaar (holland), Rangers (skót)

3. kalap: Olympiakosz Pireusz (görög), Olympique Marseille (francia), Dinamo Kijev (ukrán), VfB Stuttgart (német), Fiorentina (olasz), Atlético Madrid (spanyol), Girondins Bordeaux (francia), Besiktas (török)

4. kalap: Debrecen, VfL Wolfsburg (német), Rubin Kazany (orosz), Standard Liege (belga), Unirea Urziceni (román), Maccabi Haifa (izraeli), FC Zürich (svájci),  APOEL Nicosia(ciprusi)

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×