eur:
389.15
usd:
363.69
bux:
68242.11
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

A Loki a "magyar Rosenborggá" váljon vagy stadiont építsen?

Összesen akár hárommilliárd forintos bevételre is szert tehet a Debrecen azzal, hogy feljutott a labdarúgó Bajnokok Ligája főtáblájára - mondta az InfoRádiónak Szabados Gábor sportközgazdász. Hozzátette, hogy a hajdúsági klub stratégiájától függ, hogy ez az összeget mire fordítja.

A Debrecen 7,1 millió eurót, vagyis 1,9 milliárd forintot már biztosan keresett azzal, hogy bejutott a Bajnokok Ligája főtáblájára a Levszki Szófia kiejtésével. A csoportkörben egy győzelem 800 ezer eurót, egy döntetlen pedig 400 ezer eurót ér, ám amíg a csoportellenfelek nem ismertek, ezzel felesleges számolni.

Az UEFA által szétosztott televíziós bevételekből néhány százezer euróra számíthat a hajdúsági klub, a jegybevételek pedig 1 millió eurót hozhatnak a Loki konyhájára - mondta az InfoRádiónak Szabados Gábor sportközgazdász. Hozzátette: további bevételt jelenthet, ha az egyesület értékesíteni tudja a mezt hirdetési felületként, valamint ha a BL-szereplés okozta értéknövekedés után eladja valamelyik futballistáját.

A sportközgazdász úgy számol, hogy a Debrecen összesen 3 milliárd forinttal gazdagodhat, ennek az összegnek az elköltésére pedig két út áll a klub előtt. Szabados Gábor kiemelte: a bevétel elősegítheti egy új stadion építését, amire már régóta szükség lenne a városban.

A másik lehetőség szerint a Loki a "magyar Rosenborggá" válhat - vélekedett a sportközgazdász. Kifejtette: a norvég együttes hazája bajnokságában egyeduralkodó volt sokáig, sorozatban 13 bajnoki címet nyert, rendszeresen ott volt a főtáblán a BL-ben. Ezt a DVSC is elérheti, ha a bevételt megfelelően felhasználja az igazolásokra és az infrastruktúra fejlesztésére, és Magyarországon, de akár a régióban is egyeduralkodóvá válhatnak, hiszen ha jövőre is bekerülnek a csoportkörbe, elindulhat egy kör, amelyben ez az összeg újratermeli magát - tette hozzá Szabados Gábor.

Hanganyag: Farkas Dávid

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Továbbra is az InfoRádió szólhat a Budapest 88,1 MHz-es frekvencián

Egyedüli pályázóként az InfoRádió Kft. nyerte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (NMHH) által a Budapest 88,1 MHz-es frekvencia használatára kiírt rádiós pályázatot, így a médiaszolgáltató szeptember 1-je után is folytathatja működését – közölte a hatóság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×