eur:
389.13
usd:
363.06
bux:
68036.05
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Bejutott a Debrecen a Bajnokok Ligája főtáblájára!

Bejutott a Debrecen a Bajnokok Ligája főtáblájára, miután a Puskás Stadionban 2-0-ra legyőzte a Levszkit. A Loki 4-1-es összesítéssel ment tovább.

Kiss Zoltán csapatkapitány nélkül, de ezt leszámítva a legerősebb tizenegyével kezdett a Debrecen a találkozón, Komlósi Ádám és a sérült középső védő, Máté Péter játéktudása között nincs nagy különbség. Kiss távollétében a brazil születésű Leandro kapta a csapatkapitányi karszalagot.

Polekszics előtt Bodnár, Komlósi, Mészáros és Leandro alkotta a védelmi négyest, Czvitkovics, Ramos, Varga és Szakály a középpályás kvartettet, Rudolf és Coulibaly pedig a csatársort.

A Puskás Ferenc Stadionban telt ház, több mint harmincezer néző szurkolt a Lokinak - nem csak debreceniek. Ez a meccs az egész magyar futballé volt.

A Loki támadásaival kezdődött a mérkőzés, Leandro már a 40. másodpercben szögletet rúghatott. Mindazonáltal hamar kiderült, nagyon ideges mindkét csapat.

A 6. percben a bolgár Szarmov óriási kapufát lőtt, a másik oldalon, a következő támadásnál Coulibaly került helyzetbe, de Petkov védett.

A 13. percben Varga megszerezte a Loki vezető gólját: Szarmovtól elpattant a labda a bolgár tizenhatoson belül, Coulibaly megszerezte, okosan hátra passzolt, majd Varga József, aki a Kalmar ellen, az első mérkőzésen két gólt is szerzett, nagyon okosan felemelte a labdát a bal felső sarokba, 1-0, összesítésben 3-1.

Csak kicsit nyugodhatott meg a Loki, a Levszki nem adta fel a meccset. A bolgárok mezőnyfölénybe kerültek, többet birtokolták a labdát, de szerencsére az első félóra végéig nagy helyzetet nem tudtak kialakítani. Talán Hrisztové volt számukra a legígéretesebb, de a kapu mellé lőtt a tizenhatos vonaláról, viszonylag tiszta helyzetből. A labdabirtoklás 60-40 volt a Levszki javára.

A 35, percben Hrisztov kihagyott egy nagy helyzetet, majd Rudolf óriási gólt lőtt. Fordult kettőt a klasszikus balösszekötő posztján, majd óriási gólt rúgott a bal felsőbe, 2-0!

Mezőnyjátékkal kezdődött a második játékrész, Ramost és Czvitkovicsot is ápolni kellett - ezek jelentettek eseményt. Herczeg András az 57. percben cserélt először, Szakály helyére Dombi állt.

A 61. percben Varga lőhetett volna gólt - két perccel korábban sárgájával kizárta magát a következő kupameccsről -, a kapus becsúszva (!) mentett előle. Öt perccel később Hrisztov hat méterről lőtt fölé. A 70. percben a francia Bardon lövését ütötte ki bravúrral Polekszics, a Loki kapusa. Utána a frissen beállt Dimitrov löketét is hatástalanította.

Az utolsó percek mezőnyjátékkal teltek, de ki bánta! A Debrecen siekrét semmi és senki nem veszélyeztette, 14 év után újra lesz magyar csapat a Bajnokok Ligája főtábláján. Sorsolás csütörtökön kora este.

További eredmények

Atlético Madrid-Panathinaikosz 2-0 (összesítésben 5-2)

Anderlecht-Lyon 1-3 (összesítésben 2-8)

Maccabi Haifa-Salzburg 3-0 (összesítésben 5-1)

FC Zürich-Ventspils 2-1 (összesítésben 5-1)

Címlapról ajánljuk
Elindultak az ellenőrzések az egészségügyben: mást várnak a háziorvosok, és mást a kamara

Elindultak az ellenőrzések az egészségügyben: mást várnak a háziorvosok, és mást a kamara

A háziorvosok kollegiális vezetője, Békássy Szabolcs azt mondta az InfoRádióban, hogy a Belügyminisztérium által nemrég elrendelt ellenőrzések célja hosszú távon nem a bírságolás, hanem egy átfogó kép kialakítása az egészségügyi ellátórendszer humánerőforrás helyzetéről. A Magyar Orvosi Kamara főtitkára pedig arról beszélt, hogy főként financiális okai lehetnek a nem megfelelő hatékonyságú kórházi munkavégzésnek.

Továbbra is az InfoRádió szólhat a Budapest 88,1 MHz-es frekvencián

Egyedüli pályázóként az InfoRádió Kft. nyerte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (NMHH) által a Budapest 88,1 MHz-es frekvencia használatára kiírt rádiós pályázatot, így a médiaszolgáltató szeptember 1-je után is folytathatja működését – közölte a hatóság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×