eur:
385.49
usd:
355.11
bux:
67866.13
2024. május 22. szerda Júlia, Rita

Kanta és Végh volt az előző szezon legjobbja

A mezőnyjátékosok között Kanta József, a kapusoknál Végh Zoltán lett a 2007-2008-as szezon legjobbja a Hivatásos Labdarúgók Szervezetének (HLSZ) szavazásán

A díjátadóval egybekötött, hétfői HLSZ-közgyűlésen elhangzott, hogy a címvédő MTK mindkét futballistája meggyőző fölénnyel nyert. Az edzők között a bajnok fővárosiakat irányító Garami József végzett az élen, míg a legjobb játékvezető Arany Tamás lett.

A kék-fehérek tulajdonképpen szinte minden díjat besöpörtek, hiszen Kanta, Végh és Garami mellet Pintér Ádám kapta a legjobb 21 éven aluli játékosnak járó elismerést, Mladen Lambulics pedig a legjobb Magyarországon játszó külföldi labdarúgóét.

A külföldön szereplő magyarok külön versenyében a jelenleg már dortmundi Hajnal Tamás (2007-2008-as csapata: Karlsruhe) nyert, megelőzve a Fulhamben légióskodó Gera Zoltánt (akkor: West Bromwich Albion) és az azóta már az orosz Zenithez szerződött Huszti Szabolcsot (akkor: Hannover 96).

A HLSZ közgyűlésén új vezető testületet is választottak. Az elnöki teendőket a következő négy évben Gera Zoltán látja el.

A HLSZ díjazottjai (2007-2008)
Az év mezőnyjátékosa: Kanta József (MTK)
Az év kapusa: Végh Zoltán (MTK)
Az év 21 éven aluli játékosa: Pintér Ádám (MTK)
Az év Magyarországon játszó külföldi játékosa: Mladen Lambulics (MTK)
Gólkirály: Waltner Róbert (ZTE)
Az év külföldön játszó magyar játékosa: Hajnal Tamás (Karlsruhe)
Az év edzője: Garami József (MTK)
Az év játékvezetője: Arany Tamás

Címlapról ajánljuk
Sándor Ildikó: ma már virtuális közösséget is alkotnak a néptánchagyományok ápolói

Sándor Ildikó: ma már virtuális közösséget is alkotnak a néptánchagyományok ápolói

A folklorizmus világát igyekeznek megismerni és megérteni a mindenkori kultúra teremtés szándékával – erről beszélt az Inforádió Aréna című műsorában Sándor Ildikó néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoportjának vezetője. A műsorban szó esett a verbunkos tánctípusról, ami egy kulturális örökségi elem, a legényközösségek önmegélésének volt az eszköze.

A hajózási szakértő elmondta, miért nem érzékelhette a becsapódást a szállodahajó legénysége

A Magyar Hajózási Országos Szövetség szóvivője szerint a motorcsónak valószínűleg nagy sebességgel haladt, a szállodahajó legénysége pedig nem érzékelte az ütközést, amit alátámaszthat a két jármű tömege közötti különbség is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.22. szerda, 18:00
Vona Gábor
a Második Reformkor Párt elnöke és EP-lista vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×