eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

"Ocskay Gábor volt az igazán profi sportoló"

Az elmúlt öt évben nem volt komolyabb egészségi problémája a kedd éjjel elhunyt Ocskay Gábornak - mondta az InfoRádiónak az Alba Volán jégkorongcsapatának egyik orvosa. Sándor Csaba hozzátette: a játékost 2004-ben - amikor szívproblémák miatt hónapokig nem játszhatott - a pécsi szívklinikán is kezelték, és a vizsgálatok alapján alkalmas volt az élsportra. A csapatorvos szerint a válogatott játékos mind pályafutását, mind magánéletét tekintve példakép lehet a fiatalok számára.

Öt évvel ezelőtt szívizombetegséget diagnosztizáltak Ocskay Gábornál, emiatt négy hónapig nem is játszott. A sportolót akkor a pécsi szívklinikán vizsgálták ki, és háromhavonta azóta is ellenőrizték az állapotát - mondta az InfoRádiónak az Alba Volán jégkorongcsapatának egyik orvosa.

Sándor Csaba hozzátette: az utóbbi években kisebb-nagyobb sérülései voltak Ocskay Gábornak de a szívével nem volt probléma. A játékos a hétvégén véget ért szezonban sem volt beteg, egy kisebb megfázástól eltekintve.

A pécsi szívklinikán zajló szakmai munka világhírű, a csapatorvosok megbíztak az ott dolgozó szakemberek véleményében. Mivel a hokisnak sem voltak panaszai, nem is volt okuk kételkedni benne - jegyezte meg Sándor Csaba.

Ocskay Gábor volt az igazán profi sportoló, mind tudását, mind mentalitását, mind hozzáállását tekintve. Példakép volt, aki tudatosan építette fel egész pályafutását, profi módon állt az edzésmunkához és magánéletéhez - mondta az orvos.

Ha sok ilyen mentalitású sportolója lenne az országnak, a jégkorongról nem is beszélve, az eddigi fényes eredményeknél is fényesebbeket lehetne elérni. Az a baj, hogy már egy sincs - fűzte hozzá Sándor Csaba.

Hanganyag: Szabó S. Gergõ

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×