eur:
389.69
usd:
363.3
bux:
68091.79
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Hatodik lett a Hajdu-csapat a vb-n

A hatodik helyen végzett a magyar férfi kézilabda-válogatott a horvátországi világbajnokságon. Hajdu János szövetségi kapitány együttese 28-25-re kapott ki a világbajnoki címvédő Németországtól az 5. helyért rendezett összecsapáson.

A találkozóra annak ellenére közel százötven magyar szurkoló érkezett, hogy nem az eredetileg kiírt 20 órakor, hanem már délután 3-kor pályára kellett lépni a címvédő ellen. Sinka László csapatvezető elmondta: szerinte akár ezren is eljöttek volna Zágrábba, ha a nap utolsó meccse a magyar válogatotté. Az időjárás sem volt kedvező, mert a horvát fővárosba vezető úton hol hó, hol havas eső esett egész nap.

Három óriási gól vezette be a meccset, Kaufmann (kétszer) és Nagy is távolról talált be. A kapusok eleinte nem találkoztak a labdával, ha nem lett gól, akkor az a blokkoknak vagy a pontatlan célzásnak volt köszönhető. A német átlövő változatlanul remekül lőtt, a válogatottban utolsó meccsét játszó Puljezevics nem tudta fogni kísérleteit.

Nagy iramú volt az összecsapás, a rohanásban felváltva vezettek az együttesek, majd a németek egyre többször tudták megjátszani beállósukat, Tiedtkét, ráadásul Lichtlein is egyre jobban védett, így a 18. percben 11-7-es hátránynál Hajdu János szövetségi kapitány időt kért, és több poszton cserére szánta el magát. Törő büntetőt rontott, míg a németek sorozatban hatszor találtak be hét perc alatt.

A Bundesligában védő, és a nyáron Veszprémbe visszatérő Fazekas szép hárítással mutatkozott be, aztán Iváncsik Tamás lőtt látványos gólt a levegőben úszva. A félidő végén megtorpantak a németek, s végül háromgólos előnnyel vonulhattak pihenőre. A vb-n eddig alig szereplő Kaufmann hétszer volt eredményes az első játékrészben.

A folytatásban felzárkózott a magyar csapat (16-15), azonban Glandorf gyorsan duplázott, és ez lendületet adott a többieknek (21-15). Szervezettebb lett a németek védekezése, a falat nem tudta áttörni senki, ha meg igen, akkor a vb-újonc Heinevetter hárított ziccert. Ezzel párhuzamosan a magyar védőfal lett átjáróház, és sok volt az eladott labda is.

A 42. percben már 23-16 volt az állás, és Hajdu próbálta menteni a menthetőt. A "fejmosás" és cserék után feljavult a védekezés, is megkezdte a tetemes hátrány csökkentését a válogatott. "Veletek vagyunk! Veletek vagyunk!" kiállítással buzdította az együttest a lelkes magyar tábor.

A két évvel ezelőtti világbajnokok hosszú gólcsendet tartottak, így ők is időt kértek 23-19-nél, a 49. percben. A hajrára összeszedték magukat, tartani tudták biztos előnyüket. Közben Fazekas is próbált gólt dobni, de távoli kísérlete éppen mellé ment.

Kétperces létszámfölényben a magyarok csak egyszer voltak eredményesek, és így minden remény elszállt a hátrány ledolgozására.

A magyarok előzetesen a nyolc közé kerülést tűzték ki célul, ezt sikerült túlszárnyalni. A mostani eredmény hatmillió forintot ér a csapatnak, amely ezt megelőzően négyszer végzett a legjobb hatban: 1986-ban második, 1997-ben a negyedik, 1990-ben és 2003-ban a hatodik volt.

Címlapról ajánljuk

Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

A havonta megjelenő, elemzésekre, illetve háttérjelentésekre összpontosító népszerű Cicero című magazin azt állította, hogy az atomerőművek egy évvel ezelőtti végleges leállításáról született döntés meghozatala előtt kulcsfontosságú szakértői információkat hallgattak el az atomenergia alkalmazásának legfőbb ellenzője, a zöldpárti gazdasági miniszter előtt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×