eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Németh Krisztiánra műtét vár, hat hétig nem játszhat

Rendkívül balszerencsésen kezdődött Németh Krisztián blackpooli pályafutása. A magyar válogatott kerettag csatár pályára lépése után a második percben arccsonttörést szenvedett, felépülése előreláthatóan másfél hónapot vesz igénybe.

Németh Krisztián a hét elején - csapata, a Liverpool FC menedzsere, Rafa Benítez javaslatára - elfogadta a Championshipben, az angol második vonalban szereplő Blackpool ajánlatát. Az ötvenes években az ország legerősebb klubjai közé tartozó csapat egy hónapra kölcsönvette.

Németh iránt már korábban is érdeklődött alacsonyabb osztályú klub (tavaly nyáron, például a patinás Leeds United), de egyik ajánlatra sem mondott igent. Legutóbb Benítez azonban meggyőzte arról, hogy a "kérő" közel van, Németh csak rövid időre kerülne kölcsönbe, s hogy ez idő alatt is hetente többször a Liverpoollal edzhetne.

Ugyanakkor a magyar játékosnak egyelőre nem volt esélye arra, hogy a "Vörösöknél" pályára lépjen, a Blackpool ellenben játék-lehetőséget kínált neki a második vonalban, a tartalékcsapat bajnokságánál erősebb közegben.

A magyar játékos kölcsönadása azonban balszerencsés véget ért. Edzője, Tony Parkes már az első mérkőzésen, kedd este, a Queen's Park Rangers ellen pályára küldte, csereként. A történtekről a www.pepsifoci.hu oldalon vezetett blogjában így számolt be Németh Krisztián: "Az 57. percben léptem pályára és jól esett, hogy a szurkolóktól nagy tapsot kaptam. Aztán nagyjából ez volt az utolsó kellemes emlékem. Két perce voltam a pályán, az első labda jött felém, felugrottam fejelni, és úgy lekönyökölt az ellenfelem, hogy azt sem tudtam hol vagyok. Olyan érzésem volt, mintha elmozdult volna minden fogam.

A kezembe temettem az arcom, és arra figyeltem, hogy ne menjek le a földre, mert azért mégiscsak vicces bemutatkozás lett volna, ha egyből lefekszem. Percek teltek el, mire rendeztem a soraimat, és megtaláltam a bírót, meg a gyereket, aki lekönyökölt, de egyikőjüket sem érdekelte nagyon az eset már utólag."

Németh Krisztián végigjátszotta a hátralévő bő félórát, majd a mérkőzés után röntgenre vitték. "A vizsgálat kiderítette - olvasható a Blackpool közleményében -, hogy a játékos arccsonttörést szenvedett, s ezért a jövőben szakorvosok látják el."

A magyar csatárra várhatóan hathetes pihenő vár. Németh Krisztián 2007 nyarán szerződött az MTK-ból a Liverpool FC-be. Eddig csak barátságos mérkőzéseken lépett pályára az első csapatban, a tartalékok között azonban a legjobbnak számított. A legutóbbi teljes idény után a tartalékcsapat tagjai közül az Év játékosának választották.

Másfél éves angliai pályafutása során a mostani a harmadik súlyos sérülés. Tavaly januárban bokaműtéten esett át, akkor is körülbelül másfél hónapos kényszerpihenő várt rá. Augusztus 19-én, a San Marino elleni utánpótlás Eb-selejtezőn is bokasérülést szenvedett, azt követően két és fél hónapra kidőlt a sorból.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×