eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály

Rogge: Usain Bolt lenézi az ellenfeleit

Nagyképűsége miatt bírálta a Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnöke a pekingi olimpián 100 és 200 méteres síkfutásban is világcsúccsal győztes jamaicai Usain Boltot.

Jacques Rogge, a NOB vezetője azt sérelmezte, hogy a fiatal sztár mindkét szám döntőjében bántóan fölényesen viselkedett. Rogge különösen a rövidebb táv fináléján látottak miatt háborodott fel, mert Bolt az utolsó métereket már a mellét döngetve tette meg.

"Nem azzal van a baj, ha valaki show-t csinál, sőt! A riválisok azonban sokkal nagyobb tisztelet érdemelnek annál, mint amit ő mutatott irányukban. A célba érkezést követően kezet kell fogni a többiekkel, ő ugyanakkor semmibe vette vetélytársait - háborgott Rogge.

"Megértem határtalan boldogságát, de egy bajnok nem viselkedhet úgy, mint ahogy ő a 100-as fináléban. Mozdulataiból úgy tűnt, azt üzeni a többieknek, hogy kapjatok el, ha tudtok" - tette hozzá a NOB elnöke.

Jacques Rogge a 22. születésnapját csütörtökön ünneplő atléta viselkedését elsősorban fiatal korának tudja be, s reméli, változni fog majd a jövőben: "Érnie kell még, s nagyon bízom benne, hogy a jövőben több tisztelet lesz benne, mert nem ilyen bajnokokat szeretnénk látni a pályákon."

Bolt 100 méteren 9.69 mp-cel saját rekordját adta át a múltnak, míg szerdán 200 méteren az amerikai Michael Johnson 1996-ban futott, megdönthetetlennek vélt 19.32-es csúcsát "írta át" 19.30-ra.

Címlapról ajánljuk
Márkus Luca: hajlamos vagyok a boldogságra, az életszeretetre

Márkus Luca: hajlamos vagyok a boldogságra, az életszeretetre

Öt fiatal művésznek ítélték oda idén a Junior Prima Díjat színház-, film- és táncművészet kategóriában. A legjobbak közé került Márkus Luca, a Vígszínház színművésze is, aki az InfoRádióban beszélt az eddigi pályájáról, a társulati tagság fontosságáról és a belső energiája forrásáról is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×