eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály

Éremért küzd két magyar csapat és az öttusázók - a csütörtöki program

Csütörtökön az öttusázók is elkezdik szereplésüket a pekingi olimpián, emellett fontos összecsapás vár a női kézilabda- és a vízilabda-válogatottra is. Ezen a napon 23 számban avatnak bajnokot.

Az öttusázók szerezhetik meg az első magyar aranyérmet csütörtökön a pekingi nyári olimpián. Az egyéni versenyben a kétszeres világ-, egyszeres Európa-bajnok, 2000-ben olimpiai ezüstérmes Balogh Gábor, valamint a sérüléséből felépült, világ- és Európa-bajnok Horváth Viktor áll rajthoz. Horváth indulása egy deréktáji idegbecsípődés miatt az utolsó pillanatig kétséges volt, csak kedden kapott engedélyt az orvosoktól a versenyzésre.

A női kézilabdatorna elődöntőjében a magyarok ellenfele a világbajnok Oroszország lesz. A találkozó 14:15-kor kezdődik. Hajdu János szövetségi kapitány együttese a csoportmeccsek során 33-24-re kapott ki az oroszoktól, de a románok elleni negyeddöntőben bizonyította, egy erősebbnek tartott ellenfél ellen is képes remekelni - a döntőbe jutáshoz hasonló teljesítményre lesz szükség a világbajnok ellen. Az oroszok csak kétszeri hosszabbítás után léptek túl a francia csapaton, így várhatóan fáradtabbak lesznek Görbicz Anitáéknál.

A bronzmeccs vár a női vízilabda-csapatra: Godova Gábor együttese Ausztráliával találkozik délelőtt 11 órakor. A magyar válogatott a csoportmeccsek során döntetlent játszott Ausztráliával, a harmadik hely megszerzéséhez javítani kell a helyzetkihasználáson a hollandok elleni elődöntőhöz képest.

Atlétikában a 20 km-es gyaloglásban Füsti Edina, tízpróbában Zsivóczky Attila áll rajthoz, a gerelyhajítás selejtezőjében Olteán Csongor képviseli a magyar színeket. Csütörtökön rendezik a női 200 méteres, a férfi 400 méteres síkfutás, valamint a férfi 110 méteres gátfutás döntőjét.

A szabadfogású birkózók versenyében Kiss Gergely a 96, Aubéli Ottó a 120 kg-osok között lép szőnyegre. Aubéli Ottó első mérkőzését a nyolc közé jutásért vívhatja a verhetőnek tűnő palaui Florian Temengil ellen. A reménybeli folytatásban minden bizonnyal a 2000-es nyári játékok bajnoka, a már szlovák színekben versenyző, orosz David Musulbes következne a magyar nehézsúlyú számára. Aubélinak érmes reményei valóra váltásához mindenképpen le kellene győznie a negyeddöntőben a szlovákot, ugyanis szintén a felső ágon van a címvédő, kétszeres vb-győztes üzbég Artur Tajmazov is.

Kissnek már a 16 közé kerülésért is mérkőznie kell, a moldáv Nicolai Ceban lesz az ellenfél. A magyar versenyző sikeres nyitány esetén a nyolcaddöntőben valószínűleg az üzbég Kurban Kurbanov ellen léphetne szőnyegre, aki a tavalyi világbajnokságon bronz-, míg az idei Ázsia-bajnokságon aranyérmet szerzett.

A kajak-kenusoknál a középfutamokat rendezik 500 méteren: K-1-ben Vereckei Ákos, C-1-ben Vajda Attila, C-2-ben Sáfrán Mátyás és Sáfrán Mihály döntőbejutási esélyekkel száll vízre.

Hosszútávúszásban a 10 km-es verseny magyar indulója Gercsák Csaba lesz.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×