eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Schmitt: Megmagyarázhatatlan a fiaskó

Érthetetlen és megmagyarázhatatlan a magyar vívók olimpiai fiaskója - írta Schmitt Pál, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke az internetes naplójában.

A sportvezető Molnár Zoltán csapatvezetővel és a sportágvezetőkkel együtt arra biztatja a magyar versenyzőket, hogy az eddigiektől függetlenül igyekezzenek tudásuk, teljesítményük maximumát nyújtani, törekedjenek legjobb eredményük elérésére, és ha akadnak náluk jobbak, - mint ahogyan az amerikai Michael Phelps jobb volt Cseh Lászlónál - akkor is becsülettel tegyenek eleget olimpiai esküjüknek.

Schmitt Pál azt írja: számára továbbra is érthetetlen és megmagyarázhatatlan a vívók fiaskója, amit vasárnap a világbajnok kardcsapat korai búcsúja tett teljessé. A sportvezető szerint a kudarc okainak vizsgálata, akárcsak az esetleges következtetések levonása, a szövetség szakvezetésének feladata és felelőssége.

"Bízom abban, hogy a sportági szövetségek értékelő jelentései a közvélemény számára is megfelelő választ adnak majd az elhamarkodott nyilatkozatok, bírálatok után" - írja a MOB elnöke.

A sportvezető dicséri a kalapácsvető Pars Krisztiánt, aki Athénhoz képest egy helyet előrelépve negyedik lett; a szombathelyi atléta helyezését a sportvezető a fordulat első, biztató jelének tekinti.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×