eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Újabb ezüstérmet szerzett Cseh László

Cseh László harmadik ezüstérmét szerezte meg a pekingi olimpián, ugyanis a 200 méteres vegyesúszás döntőjében is a második helyen végzett. A magyar versenyző új Európa-csúcsot ért el a fináléban, és egy századmásodperccel előzte meg a harmadik Ryan Lochte-t. A számot az amerikai Michael Phelps nyerte új világcsúccsal, így Pekingben a hatodik, összesítésben a 12. aranyérmét szerezte meg.

Cseh László abban bízhatott a 200 méteres vegyesúszás döntője előtt, hogy riválisai közül Michael Phelps a hihetetlen terhelés miatt fáradtabb lesz, míg a másik amerikai, Ryan Lochte bő félórával korábban már kiúszta magát, ugyanis új világcsúccsal nyerte meg férfi 200 m-es hátúszást.

Ahogy felbukkantak a víz alól, már Phelps állt az élen, de a Kőbánya SC versenyzője jól tapadt az amerikaira. A "delfinember" világcsúcs részidőn belül fordult a második ötvenre, de Cseh László sem szakadt le jelentősen, és a második helyen haladt.

Ezt a pozíciót tartotta a második ötven méteren is, Lochte és a brazil Tiago Pereira pedig közel egy másodperccel lemaradva csatázott a harmadik helyért.

A mellúszás során némileg felzárkózott Cseh Lászlóra Lochte, de maradt az előnyből, miközben Phelps már jelentősen elhúzott.

Az utolsó ötvenen, a gyorsúszás során egyre feljebb jött Lochte, a magyar sportoló azonban visszaverte a támadást, és remek hajrával, valamint kiváló benyúlással a második helyet szerezte meg a szenzációs világrekordot repesztő Phelps mögött. Cseh László mindössze egy századmásodperccel előzte meg Lochte-t, és megjavította saját Európa-csúcsát.

Cseh László a 400 méteres vegyes és a 200 méteres pillangóúszás után harmadik ezüstérmét szerezte meg a kínai fővárosban.

Takács a kilencedik


Takács Krisztián 50 méter gyorson 21.84 mp-es országos csúccsal a kilencedik helyen végzett a pekingi olimpián. A 22 éves versenyző futamában a negyedik helyen csapott célba, megjavítva az országos bajnokságon július 10-én elért 21.97 mp-es legjobbját. Idejével éppen kiszorult a legjobb nyolc közül a 98 indulót számláló mamutmezőnyben.

Címlapról ajánljuk

Versenyfutás az idővel: hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak

A hét eleje a különböző mentőszolgálatok több száz tagja keresi a hétfő este az alsó--szászországi Bremervördében eltűnt hatéves kisfiút. A rendkívüli erőkkel l folyó kutatást nehezíti, hogy a hatéves Arian autista. Ez az oka annak, hogy a felkutatására a hatóságok a legkülönbözőbb eszközöket vetik be, és az autizmus szakértőivel is konzultálnak. Szombat délutánig azonban még semmi eredmény nélkül, de nem adták fel a reményt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×