eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály

Phelps "vakon" győzte le Cseh Lászlót

Egy gyerekes hiba majdnem Michael Phelps negyedik aranyérmébe került, aminek következtében az amerikai csodaúszónak gyakorlatilag vakon kellett leúsznia a 200 méteres pillangót.

Az amerikai "delfinember" az olimpia szerdai versenynapján két aranyat zsebelt be, így immár ő a legeredményesebb olimpikon. Továbbra is esélye van arra, hogy a pekingi ötkarikás játékokon 8 aranyat nyerve megdöntse Mark Spitz 1972-es müncheni 7 aranyérmes rekordját.

A 200 méteres pillangón szerzett győzelme azonban korántsem volt sima, mivel úszószemüvegébe víz került, így gyakorlatilag vakon úszta le a távot. "Nem tudom, mi történt, csak egyre rosszabb és rosszabb lett a verseny során. Alig láttam a medence falát" - nyilatkozta győzelme után Phelps.

Bár Cseh Lászlót megelőzve 1 perc 52.03 másodperccel még így is világcsúcsot úszott, a 23 éves sportoló elmondta: legalább 1:51, vagy annál jobb időt akart elérni, de a körülményekhez képest ez az eredmény sem rossz.

Az úszók többsége legalább két úszószemüveget visz magával a medencéhez, de Phelps elmondta, mindig csak egy van nála.

A győzelem után elégedetlennek tűnő sportoló kidobta szemüvegét a partra, és beszerzett egy újat a 4X200 méteres gyorsváltó versenye előtt. A szemüveg-fiaskó után ezt a számot is megnyerte, amivel begyűjtötte ötödik pekingi aranyát.

Michael Phelps sportszer-támogatója, a Speedo egyébként felajánlotta az úszónak, hogy 1 millió dollárt (közel 160 millió forintot) jutalmaz neki, ha beváltja a 8 aranyra tett ígéretét, és megdönti Mark Spitz rekordját.

Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×