eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály

Hadfi Dániel megnyerte első vigaszági meccsét

Hadfi Dániel megnyerte első vigaszági mérkőzését, így még van esélye a bronzérem megszerzésére a cselgáncsozók 100 kilogrammos kategóriájában.

Hadfi Dániel az alsó ágon vívott első meccsén a bosnyák Amel Mekiccsel találkozott, aki egy földre vitelt és a honvédos intését követően már jukóval vezetett.

A bíró hamarosan a vb-ötödik riválist is figyelmeztette, aki már-már nyeregben érezhette magát, ám jött a hajrá és benne Hadfi újabb ipponja: ezúttal 44 másodperccel a vége előtt átforgatással fejezte be a küzdelmet.

"Nincs megállás, tovább, tovább!" - mondta a még mindig a meccs hatása alatt álló Hadfi, aki a bronzmérkőzésért a lengyel Przemyslav Matyjaszekkel csap össze a magyar idő szerint 12 órakor kezdődő esti programban.

Korábban

Mielőtt a vigaszágra került volna, a világbajnoki bronzérmes és Európa-bajnok magyar a líbiai Mohamed ben Szaleh és a kameruni Franck Martial Moussima elleni diadal után a kazah Ashat Zsitkejevvel találkozott a négy közé jutásért, akit megvert a 2005-ös kairói vb-n.

A mérkőzés egy-egy intéssel indult, a Honvéd bombaformában lévő kiválósága gőzmozdonyként ment előre, de átforgatási kísérleteit nem koronázta siker. A rutinos ellenfél a magyar két dobásába is ügyesen belekontrázott, melyekre vazaarit és jukót kapott.

Az összecsapás a 48 másodpercnél ért véget, amikor Hadfi újabb próbálkozását ismét megkontrázta a kazah, az eredményjelző pedig a magyarnak írta ki az ippont. A rövid tanácskozásra vonultak vissza, majd - általános pfújolás közepette - Zsitkejevet hirdették ki győztesnek.

"Sajnos a kazahot illeti az ippon, mert jól vitte tovább Dani támadását. Most nem szabad letörni, mert jön a vigaszág" - nyilatkozta Toncs Péter, Hadfi mestere.

Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×