eur:
387.68
usd:
357.02
bux:
68854.65
2024. május 17. péntek Paszkál

Gyurta sikerét hozta a negyedik versenynap

Nem szereztek sem érmet, sem pontot a magyar sportolók a pekingi olimpia negyedik versenynapján, de Gyurta Dániel olimpia rekorddal került be a 200 méteres mellúszás középdöntőjébe. Az athéni játékok ezüstérmese a legjobb idővel kvalifikálta magát a 16 közé, az eredmény egyben Európa-csúcs.

Cseh László 200 pillangón a negyedik idővel biztosította helyét a szerda hajnali fináléban; a továbbjutás 200 vegyesen Verrasztó Evelynnek és 200 gyorson Mutina Ágnesnek nem sikerült.

Makány Balázs 100 gyorson egyéni csúcsa ellenére nem került be a 16 közé, ahogy kiesett 200 pillangón Boulsevicz Beatrix és az Európa-bajnoki ezüstérmes Kovács Emese is. A Jövő SC úszója több mint 6 másodperccel maradt el egyéni csúcsától.

A reményfutamban búcsúzott a 2005-ben világbajnok Varga Tamás-Hirling Zsolt egység a könnyűsúlyú kétpárevezősök versenyében.

Egyetlen magyar férfi kardvívó sem jutott el a negyeddöntőig. Szilágyi Áron a 15., az Athénban ezüstérmes Nemcsik Zsolt a 18., Decsi Tamás pedig a 19. helyen végzett.

A címvédő magyar férfi vízilabda-válogatott 17-6-ra legyőzte Görögországot, így továbbra is veretlen az olimpián.

Sportlövészetben Gerebics Roland úgy lett kilencedik a dupla trapban, hogy szétlövéssel nem került be a hatos fináléba.

Az olimpia vitorlásversenyén Berecz Zsombor két futam után a 31. helyen áll lézer hajóosztályban. A szörfös Gádorfalvi Áron a 17., Detre Diána a 21. helyen áll négy futam után.

Közben kórházba vitték Hatos Gábort, a 74 kilogrammos súlycsoport küzdelmeire készülő szabadfogású birkózót, mivel fülkagylógyulladása nem jött rendbe.

Kína az éremtáblázat élén

Az éremtáblázat élén a házigazda Kína áll 13 arannyal, 3 ezüsttel és 3 bronzzal. A második az Egyesült Államok, a harmadik Dél-Korea.

Megszerezte pályafutása 9. olimpiai aranyérmét Michael Phelps a pekingi játékokon. A 23 éves amerikai úszó új világcsúccsal nyerte meg a 200 gyors döntőjét. Rajta kívül eddig honfitársai, a szintén úszó Mark Spitz, az atléta Carl Lewis, valamint a finn futó Paavo Nurmi és a szovjet tornász, Larissza Lati-nyina tudtak 9 olimpiai aranyat szerezni.

Kedden hajnalban ugyancsak világrekorddal győzött a szintén amerikai Aaron Piersol 100 háton. A nőknél ugyanebben a számban honfitársa, Natalie Coughlin nyert, míg a 100 méteres mellúszás döntője az ausztrál Leisel Jones sikerét hozta.

A nap egyik legnagyobb érdeklődéssel várt döntőjében a világbajnok kínai férfi tornász-válogatott szerezte meg a csapataranyérmet a négy éve Athénban diadalmaskodó japánok előtt.

A férfi kardozók versenyében is hazai győzelem született a 25 éves Csong Man révén. A vívó az ország történetének első aranyát nyerte ebben a szakágban.

Az orosz és a német küldöttség is megszerezte első két aranyérmét a pekingi olimpián. Az izlandi férfi kézilabda-válogatott az oroszok elleni siker után a csoportkör második fordulójában 33-29-re nyert a világbajnok Németország ellen.

A tavaly vb-győztes horvát férfi vízilabda-válogatott második meccsén 11-8-ra legyőzte az Eb-ezüstérmes szerb csapatot, míg az Európa-bajnok Montenegró 12-0-ra kiütötte Kanadát.

Szerző: Farkas Dávid

Címlapról ajánljuk
Politológus a Fico-merényletről: elkezdhetünk hozzászokni az ilyesmihez

Politológus a Fico-merényletről: elkezdhetünk hozzászokni az ilyesmihez

A szlovákiai társadalom hosszú ideje nagyon feszült, és a politikusok a merénylet után is inkább hergelnek, mintsem nyugtatnak – mondta az InfoRádióban a szlovákiai Fórum Intézet elnöke. Öllös László politológus, filozófus szerint a kampány hátralévő része a Robert Fico elleni támadásról szól majd, és a meglőtt kormányfő pártjának támogatottsága növekedni fog.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 16. 16:46
×
×
×
×