eur:
401.3
usd:
366.98
bux:
74264.68
2024. október 13. vasárnap Ede, Kálmán

Milánó az egy napos csúszás ellenére is Ronaldinho-lázban ég

Már Milánóban tartózkodik Ronaldinho, és a tervek szerint holnap bemutatják őt a nyilvánosságnak is. A brazil futballista 21+4 millió euróért igazolt a Barcelonából a Rossonerikhez.

Az átigazolás kedd esti bejelentése óta a Milan már 3000 bérletet adott el. Ronaldinho hivatalos bemutatása végül egy napot csúszik, de a szerződés aláírása és az orvosi vizsgálat már szerdán estére megtörténhet.
A brazil aranylabdás Milánóba érkezése után már nyilatkozott is az olasz lapoknak: "Nagyon boldog vagyok, hogy annyi várakozás után végül itt lehetek, örülök, hogy a Milanba kerültem, s remélem, hogy nagyon sok örömöt adhatok majd a szurkolóknak. Igazán azt akartam, hogy végül idekerülhessek, s ugyan nagyon sok minden történt, míg ez valóra válhatott, végül csak piros-feketébe öltözhetek. Örülök tehát, hogy itt vagyok, és ismétlem: azon leszek, hogy sok szépet adjak a Milan szurkolóknak. Annak külön örülök, hogy a csapatban sok brazil játékossal lehetek majd együtt, és sok más kiváló sportemberrel, akik mind a Milan sikeréért hajtanak" - áradozott a világbajnok, Bajnokok Ligája győztes játékos, aki előtt nagyon sok munka van.
Carlo Ancelotti vezetőedző is nyilatkozott az új világsztárjáról: "Sokat beszélnek most a Milan jövőjéről" - mondta a Milan Channelen. -"A klub nagy áldozatokat hozott, hogy fontos játékosokat igazoljon, és ezalatt nem csak Ronaldinhót értem. Az ő érkezése természetesen óriási lelkesedést von maga után. Nem kimondottam csatár, mert szeret nagy területet bejátszani, mélyről elindulni. Ilyenkor igazán halálos."

"Mit várok tőle? Azt, hogy adja hozzá a csapatjátékhoz minden tudását. Megkapja a lehetőséget, hogy velünk újra a világ legjobbja lehessen" - tette hozzá a Milan vezetőedzője.
Carlo Ancelotti beszélt a Milan további erősítéseiről is: "Az idei nyár eddig igazán különleges. Minden fronton versenyképesek leszünk, hiszen már nálunk van Zambrotta, Flamini, Ronaldinho és Marco Borriello is. Rengeteg variációs lehetőségünk van. A keret kiváló elegye a fiatal és idősebb játékosoknak. Kakával és Ronaldinhóval a tarsolyomban új taktikai lehetőségeket is kidolgozhatok" - hangsúlyozta Ancelotti.
A Milan Ronaldinho megszerzésével lezárta az átigazolásait, Ancelotti nyilatkozatán túl ezt erősítette meg Adriano Galliani alelnök is Barcelonában kedden késő este.

Ettől függetlenül az olasz lapok még elképzelhetőnek tartják, hogy kölcsönbe távozik a két fiatal játékos, Abate és Paloschi, és nem kizárt az sem, hogy a Milan a háttérben még tárgyal Adebayor leigazolásáról.

Szerző: Fekete-Szalóky Zoltán

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.14. hétfő, 18:00
Palócz Éva
a Kopint-Tárki vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×