eur:
398.8
usd:
363.62
bux:
74175.47
2024. október 9. szerda Dénes

Raikkönen és a Ferrari tökéletes hétvégéje Barcelonában

Kettős Ferrari-siker született a Forma-1-es Spanyol Nagydíjon. A győzelmet a címvédő és éllovas finn Kimi Raikkönen szerezte meg a brazil Felipe Massa előtt.A harmadik az angol Lewis Hamilton (McLaren-Mercedes) lett.

A negyedik helyen a lengyel Robert Kubica (BMW-Sauber), az ötödiken az ausztrál Mark Webber (Red Bull), a hatodikon az angol Jenson Button (Honda), a hetediken a japán Kazuki Nakajima (Williams-Toyota), a nyolcadikon az olasz Jarno Trulli (Toyota) ért célba.

A finn Heikki Kovalainent (McLaren-Mercedes) a verseny egyharmada után súlyos balesetet érte, de a körülményekhez képest jól van.

A kétszeres világbajnok spanyol Fernando Alonso (Renault) motorhiba miatt a futam felénél kiesett.

A Ferrarik a rajtnál simán eljöttek, Massa megelőzte Alonsót, és a biztonsági autós szakaszok ellenére nem forgott veszélyben kettős győzelmük. A verseny végén valamelyest csökkent az előnyük a keményebb gumikon Hamiltonnal és Kubicával szemben, de az üldözők nem kerültek az előzés közelébe sem.

A világbajnoki pontversenyben a szezonbeli második sikerét arató Raikkönen előnye kilenc pont a második helyen álló Hamiltonnal szemben, a konstruktőröknél a Ferrari átvette a vezetést a BMW-től.

Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor az Európai Parlamentben: vitanap rengeteg kérdéssel

Orbán Viktor az Európai Parlamentben: vitanap rengeteg kérdéssel

Az Európai Parlament szerdán kilenc órától meghallgatja Orbán Viktor miniszterelnököt, aki bemutatja Magyarország soros elnöki programját, de utána éles vita várható, amelyen aktuálpolitikai kérdések is napirendre kerülhetnek, mert a magyar kormánynak sok kérdésben markánsan eltér az álláspontja az uniós fősodortól – mondta Zalai Csaba, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tanára, a Nemzetközi Szervezetek Kutatóműhelyének vezetője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.09. szerda, 18:00
Kiss J. László
a Budapesti Corvinus Egyetem tanára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×