eur:
399.29
usd:
363.94
bux:
74175.47
2024. október 8. kedd Koppány

A Bayern a hármasugrás első szökkenésére készül

A német kupadöntő s a katalán derbi emelkedik ki a hétvége futballprogramjából. De azért túlzás lenne azt állítani, hogy az összes többi meccs simának ígérkezik: a Real Madridra például kifejezetten nehéz 90 perc vár Santanderben. De a Man Unitednek sem lesz könnyű dolga a Blackburn ellen Olaszországban a legjobb két csapatnak, a papírforma alapján, nyernie kell.

A Chelsea már csütörtökön megtette a magáét, Essien góljával legyőzte az Evertont. A Kékek megközelítették a Man Unitedet. Sir Alex együttese Blackburn ellen próbálja majd visszaállítani a különbséget.

A Főnöknek nincs nagy gondja, mindenki hadrafogható. Nyugszanak a kedélyek, a napokban Rio Ferdinand, Michael Carrick és Wes Brown is aláírta az új szerződését. Az utóbbi hetekben szenzációs formában játszó Ferdinand körülbelül heti 50 millió forintot fog keresni.

Több a gondja az Arsenalnak. Arsene Wenger még nem számíthat Rosickyra, kidőlt a sorból Almunia kapus, valamint Flamini, Sagna és Justin Hoyte is. Az egyetlen jó hír, hogy lejárt Abou Diaby eltiltása.

Anglia, 35. forduló
Csütörtök
Everton-Chelsea 0-1
Szombat
Arsenal (3)-Reading (16)
Fulham (19)-Liverpool (4)
West Ham (10)-Derby (20)
Wigan (15)-Tottenham (11)
Middlesbrough (13)-Bolton (18)
Blackburn (9)-Manchester United (1)
Vasárnap
Aston Villa (7)-Birmingham (17.)
Newcastle (12)-Sunderland (14)
Manchester City (8)-Portsmouth (6)Az Inter idegenben játszik - de Torinóban is biztos esélyes az utóbbi hat mérkőzéséből mindössze egyet megnyerő Bikák ellen. A Toróból hat kulcsjátékos is hiányzik majd, de az Inter csak annyival áll jobban, amennyivel jobban a kiegészítő emberei.

Roberto Mancini a Julio Cesar; Maicon, Burdisso, Chivu, Maxwell; Maniche, Cambiasso, Zanetti; Stankovic; Cruz, Balotelli tizenegyet tervezi a mérkőzésre. Az Inter az előző szezonban 3-1-re nyert idegenben a Torino ellen.

A vetélytárs AS Roma az utolsó helyen álló Livornót fogadja. Nagy meglepetést jelentene a pontvesztése. A Livorno 1947-ben nyert legutóbb a Farkasok ellen az Olimpiai Stadionban. Luciano Spalletti számít Tottira is. Alaptizenegye: Doni; Cicinho, Mexes, Juan, Tonetto; De Rossi, Pizarro; Taddei, Perrotta, Vucsinics; Totti.

A Milan "papíron" könnyebb feladatot kap a Regginában - de hát nehéz a piros-feketéknél bármit is megtippelni. Carlo Ancelotti még nem számíthat Patóra, marad egyedüli csatárnak az elmúlt két meccsen négy gólt szerző Pippo Inzaghi. Nesta visszatér, lejárt az eltiltása. A tervezett tizenegy: Kalac; Cafu, Nesta, Kaladze, Maldini; Gattuso, Pirlo, Gourcuff, Kaka, Seedorf; Inzaghi

Olaszország, 34. forduló
Szombat
AS Roma (2)-Livorno (20)
Fiorentina (4)-Palermo (10)
Vasárnap
Atalanta (11)-Juventus (3)
Milan (5)-Reggina (18)
Sampdoria (6)-Udinese (7)
Siena (13)-Genoa (8)
Parma (17)-Napoli (9)
Catania (15)-Lazio (12)
Cagliari (16)-Empoli (19)
Torino (14)-Inter (1)A barcelonai városi rangadó emelkedik ki a Primera División hétvégi programjából. Frank Rijkaard természetesen nem számíthat Ronaldinhóra és Decóra. Messi a múlt héten már játszott, most nincs a tervezett kezdő csapatban - a holland edző alighanem fontosabbnak tartja a játékát a Manchester United elleni BL-mérkőzésen.

Azért az Eto'o, Bojan, Henry trió sem lebecsülendő, őket Xavi, Yaya Touré és Iniesta támogatja majd a középpályáról. Az utóbbi hetekben (lassan hónapokban) pocsék formában lévő Espanyol sem szűkölködik jó csatárokban: Tamudo mögött a Riera, Luis García, Rufete trió lép pályára. A kék-fehérek elveszítették a legutóbbi négy meccsüket - de azt ígérik, a városi derbin nem sokat számít az aktuális forma.

A Real Madridnak sem lesz könnyű dolga a Racing otthonában. Az ellenfél nagyszerűen szerepelt januárban és februárban, de a jelek szerint megtört a lendülete. Legutóbbi hazai meccsein botlott, döntetlent játszott a Getaféval, kikapott a Deportitótól.

A Madridban Ruud van Nistelrooy még nem játszhat, vele kapcsolatban inkább az érdekes, hogy a Milan szeretné megszerezni. (Kit nem?...). A könnyebb sérültek közül Drenthe, Sneijder, Gago és Robben felépült könnyebb sérüléséből.

Spanyolország, 33. forduló
Szombat
Barcelona (2)-Espanyol (8)
Atlético (4)-Betis (13)
Zaragoza (18)-Recreativo (17)
Sevilla (6)-Almería (7)
Vasárnap
Villarreal (3)-Valladolid (15)
Osasuna (14)-Deportivo (9)
Murcia (19)-Mallorca (11)
Levante (20)-Getafe (12)
Racing (5)-Real Madrid (1)
Athletic Bilbao (10)-Valencia (16)

4

Szombat este Berlinben játsszák a DFB-kupa döntőjét. A csúcsfavorit a Bayern München, Ottmar Hitzfeld jelenlegi csapata az ellen, amivel, akárcsak a bajorokkal, megnyerte a BL-t is.
Az edző számára egyelőre nem tiszta, pályára küldheti-e a legjobb tizenegyét, Miroslav Klosénak ugyanis fáj a háta.

A válogatott csatár mellett Hamit Altintop és Willy Sagnol sem játszhat. Ribéry ellenben, minden bizonnyal játszik. A Bayern tavaly tavasszal egyetlen trófeát sem tudott megszerezni, idén ellenben, miután a nyáron megnyerte a Ligakupát, triplázásra tör. Ehhez az első lépés a szövetségi kupa megnyerése lehet.

A tervezett összeállítások. Bayern: Kahn - Lell, Lúcio, Demichelis, Lahm - Schweinsteiger, Zé Roberto, Van Bommel, Ribéry - Podolski, Toni
Dortmund: Höttecke - Rukavina, Wörns, Hummels, Dede - Kehl - Blaszczykowski, Kringe - Tinga - Frei, Petric

Németország, kupadöntő
Bayern München-Borussia Dortmund

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor Strasbourgban: "az EU-nak változnia kell"

Kedd délután órákon át faggathatják újságírók a magyar miniszterelnököt egy nappal azelőtt, hogy bemutatja Magyarország EU-elnöki programját a plenáris ülésen. Szólt a gazdasági versenyképességi megoldási terveiről, illetve a migrációs javaslatról. Szorgalmazta a schengeni csúcs létrehozását és a háború lezárása felé is javasolt lépéseket. Részletesen szólt Ukrajnával kapcsolatos álláspontjáról, és arról is, mi történik Európában két nappal az amerikai elnökválasztás után.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.09. szerda, 18:00
Kiss J. László
a Budapesti Corvinus Egyetem tanára
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. október 8. 15:47
×
×
×
×