INFORÁDIÓ 

2018. március 17. szombat
Gertrúd, Patrik

Kiss: Gyurta Dani továbbra is olimpiai éremesélyes

Infostart / InfoRádió
Összesen nyolc érmet nyertek a magyar úszók az Eindhovenben rendezett Európa-bajnokságon. Cseh László 200 és 400 vegyesen is megvédte címét, többen pedig pályafutásuk eddigi legnagyobb sikerét aratták a hollandiai kontinensviadalon.

Három arany-, három ezüst- és két bronzérmet szereztek a magyar úszók az elmúlt egy hét alatt. A hollandiai Eb-n is Cseh László volt a válogatott legeredményesebb versenyzője: 200 és 400 vegyesen is megvédte címét, ráadásul mindkét számban nagy fölénnyel. A Kőbánya SC sportolója a hosszabbik távon megdöntötte saját Európa-rekordját, és ez volt a magyar küldöttség 14. (egyben az utolsó) országos csúcs Eindhovenben.

A harmadik magyar aranyéremmel Kis Gergő utazhat haza, a fiatal versenyző 800 gyorson győzött, ezzel pályafutása eddigi legnagyobb sikerét aratta.

Kovács Emese 200 pillangón épphogy lecsúszott az első helyről, mellette, 400 vegyesen Hosszú Katinka, 200 vegyesen Verrasztó Evelyn lett második. 200 háton Szepesi Nikolett és 200 gyorson Mutina Ágnes a dobogó alsó fokára állhatott fel. Õk sem szereztek korábban érmet nagymedencés Eb-n a felnőttek mezőnyében.

Kiss László szövetségi kapitány az InfoRádióban tisztes helytállásként értékelte az Eb-szereplést, de továbbra is tartja, hogy Cseh László mellett csak Gyurta Dánielnek van reális esélye az éremszerzésre a pekingi olimpián.

Az első számú magyar mellúszó ezúttal csak az 5. lett 200 méteren, de a szakvezető szerint ez most nem baj, hiszen csak az olimpiai készülés részének használták a kontinensviadalt, az pedig várható volt, hogy a mexikói edzőtábor után nem lesz elég Gyurta Dánielnek az egyhetes átállás.

A hollandiai vizes Európa-bajnokságról még egy magyar versenyző szerzett érmet: a műugró Barta Nóra az 1 méteres döntőben lett második.

A címlapról ajánljuk