eur:
393.99
usd:
369.72
bux:
65725.52
2024. április 23. kedd Béla

Kiss: Gyurta Dani továbbra is olimpiai éremesélyes

Összesen nyolc érmet nyertek a magyar úszók az Eindhovenben rendezett Európa-bajnokságon. Cseh László 200 és 400 vegyesen is megvédte címét, többen pedig pályafutásuk eddigi legnagyobb sikerét aratták a hollandiai kontinensviadalon.

Három arany-, három ezüst- és két bronzérmet szereztek a magyar úszók az elmúlt egy hét alatt. A hollandiai Eb-n is Cseh László volt a válogatott legeredményesebb versenyzője: 200 és 400 vegyesen is megvédte címét, ráadásul mindkét számban nagy fölénnyel. A Kőbánya SC sportolója a hosszabbik távon megdöntötte saját Európa-rekordját, és ez volt a magyar küldöttség 14. (egyben az utolsó) országos csúcs Eindhovenben.

A harmadik magyar aranyéremmel Kis Gergő utazhat haza, a fiatal versenyző 800 gyorson győzött, ezzel pályafutása eddigi legnagyobb sikerét aratta.

Kovács Emese 200 pillangón épphogy lecsúszott az első helyről, mellette, 400 vegyesen Hosszú Katinka, 200 vegyesen Verrasztó Evelyn lett második. 200 háton Szepesi Nikolett és 200 gyorson Mutina Ágnes a dobogó alsó fokára állhatott fel. Õk sem szereztek korábban érmet nagymedencés Eb-n a felnőttek mezőnyében.

Kiss László szövetségi kapitány az InfoRádióban tisztes helytállásként értékelte az Eb-szereplést, de továbbra is tartja, hogy Cseh László mellett csak Gyurta Dánielnek van reális esélye az éremszerzésre a pekingi olimpián.

Az első számú magyar mellúszó ezúttal csak az 5. lett 200 méteren, de a szakvezető szerint ez most nem baj, hiszen csak az olimpiai készülés részének használták a kontinensviadalt, az pedig várható volt, hogy a mexikói edzőtábor után nem lesz elég Gyurta Dánielnek az egyhetes átállás.

A hollandiai vizes Európa-bajnokságról még egy magyar versenyző szerzett érmet: a műugró Barta Nóra az 1 méteres döntőben lett második.

Címlapról ajánljuk
Patthelyzet: erősödik az idegengyűlölet, de az orosz gazdaságnak nagy szüksége lenne a vendégmunkásokra

Patthelyzet: erősödik az idegengyűlölet, de az orosz gazdaságnak nagy szüksége lenne a vendégmunkásokra

A közép-ázsiai vendégmunkások kulcsszerepet játszanak az orosz gazdaságban, a márciusi, moszkvai terrortámadás azonban jókora zavart okozott a bevándorláspolitikában. Gönczi Róbert, a Migrációkutató Intézet elemzője az InfoRádióban elmondta: „társadalmi trendforduló” érzékelhető a bevándorlókkal szemben, amit egy idő után már az orosz kormányzat sem hagyhat figyelmen kívül. A helyzet nem könnyű, ugyanis az állam eddig vendégmunkások alkalmazásával próbálta mérsékelni a munkaerőhiányt.

Nagy durranás: régóta várt amerikai szuperfegyvert kaphatnak az ukránok

Kijev már szinte a háború kitörését követően kérte Washingtontól, hogy küldjön több száz kilométeres hatótávolságú ballisztikus rakétákat is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×