eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Kammerer Zoltán viszi a magyar zászlót a pekingi olimpia megnyitóján

A háromszoros olimpiai bajnok kajakozó, Kammerer Zoltán viszi a magyar zászlót a pekingi ötkarikás játékok augusztus 8-ai megnyitó-ünnepségén - döntött a Magyar Olimpiai Bizottság elnöksége tatai kihelyezett ülésén.

A testület arról is határozott, hogy az április 26-án esedékes ünnepélyes fogadalomtételen az olimpiai bajnok sportlövő, Igaly Diana, valamint egy, a jövő héten kijelölendő vízilabdázó mondja majd az esküt.

A grémiumot tájékoztatta Mártha Dezső, a Nemzeti Doppingellenes Koordinációs Tanács (NDKT) elnöké és Tiszeker Ágnes, a Magyar Antidopping-csoport (MACS) ügyvezetője. Az NDKT vezetője bejelentette, hogy valamennyi, kvótát szerzett magyar sportolót legalább négyszer ellenőriznek az olimpia rajtjáig, ami nemzetközi összevetésben is példátlan volumenű kontroll.

Tiszeker Ágnes jelezte, továbbra is akad több sportoló, aki nem veszi komolyan a holléti nyilvántartás vezetését, ezért a MOB elnöksége ezért újabb szigorítást rendelt el.

Kamuti Jenő főtitkár indítványára elfogadták, hogy annak az olimpiai kerettagnak, akit nem találnak az előre megadott helyen a doppingellenőrök, 48 órán belül jelentkeznie kell a MACS-irodában doppingvizsgálatra, ellenkező esetben súlyos szankciókkal, akár az olimpiai csapatból történő kizárással is számolnia kell.

Címlapról ajánljuk
Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Még bő 50 napig szerezhetnek indulási jogot az úszók a párizsi olimpiára. Sós Csaba szövetségi kapitány több számban is nagy csatát vár a lehetséges magyar indulók között, ugyanis számonként és nemzetenként legfeljebb ketten indulhatnak az olimpián. Arról is beszélt, hogy a 15 éves Jackl Vivien nemzetközi szintű klasszis lesz a következő időszakban.

Lehet, hogy most a britek átléptek egy határt

Kijev nyugati szövetségesei eddig megtiltották az ukrán erőknek, hogy a nyugatról szállított fegyvereket Oroszországon belüli helyszínek ellen használják
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 4. 19:40
×
×
×
×