eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Benítez már csak a BL-lel mentheti meg magát

Csak a szezon végén értékelik a Liverpool labdarúgó-csapatának vezetői a menedzser, Rafael Benítez teljesítményét, vagyis nyárig a spanyol edző mindenképpen marad a kispadon.

A másodosztályú Barnsley búcsúztatta szombaton a Liverpoolt az FA-kupa nyolcaddöntőjében, így már csak a Bajnokok Ligájában menthetik meg a Vörösök az idei szezonjukat. A Liverpool ugyanis jelenleg csak az ötödik helyen áll a bajnokságban, 19 ponttal lemaradva az éllovas Arsenaltól, míg a Ligakupából már korábban kiestek.

A kupabúcsú után ismét felerősödtek azok a pletykák, hogy Rafael Benítez már nem sokáig irányíthatja a Liverpool együttesét, mert menesztik.

A várakozásokhoz képest gyenge szereplés ellenére korábban az amerikai tulajdonosok arról biztosították a spanyol menedzsert, hogy kitöltheti még két és fél évig érvényes szerződést a Liverpoolnál, ám a legújabb hírek szerint legfeljebb nyárig érezheti állását biztonságban, ugyanis akkor értékelik a csapat, ezzel együtt az edző teljesítményét is.

A BL sem diadalmenet

A Bajnokok Ligája azonban nem ígérkezik diadalmenetnek, ugyanis a nyolcaddöntőben az idén még veretlen és magabiztosan menetelő Interrel találkozik az angol együttes.

Rafa Benítez ugyanakkor nem aggódott túlzottan a szombati búcsú után, és azt mondta: csak azzal foglalkozik, hogyan nyerhetné meg az együttes a következő összecsapást. "Nem lehet azt mondani, csak mert egyszer kikaptam, abbahagyom a munkát. Készülünk a következő meccsekre, a futball erről szól" - mondta a spanyol edző, aki 2005-ben BL-nyert a Liverpoollal, míg tavaly a döntőben alulmaradt a Milannal szemben.

Csalódottságának adott hangot viszont a liverpooliak csapatkapitány-helyettese, a saját nevelésű Jamie Carragher.

"Nem vagyunk elég jók"

"Ez nem csak egy rossz időszak, ez több annál. Felismertük, hogy nem játszunk elég jól. Nem lehet ezt egy dologgal magyarázni, egyszerűen nem vagyunk elég jók" - mondta a védő, majd hozzátette: mindent megtesznek azért, hogy jövőre is BL-ben szerepeljen a csapat.

A hírek szerint a háttérben továbbra is zajlanak az egyeztetések a két amerikai tulajdonos és a nemzetközi befektetésekkel foglalkozó Dubai International Capital nevű cég között a klub eladásáról. A vételár 400 millió font körül lehet, de az összeget csökkentheti az együttes jelenlegi gyengélkedése is.

Címlapról ajánljuk
Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Még bő 50 napig szerezhetnek indulási jogot az úszók a párizsi olimpiára. Sós Csaba szövetségi kapitány több számban is nagy csatát vár a lehetséges magyar indulók között, ugyanis számonként és nemzetenként legfeljebb ketten indulhatnak az olimpián. Arról is beszélt, hogy a 15 éves Jackl Vivien nemzetközi szintű klasszis lesz a következő időszakban.

Lehet, hogy most a britek átléptek egy határt

Kijev nyugati szövetségesei eddig megtiltották az ukrán erőknek, hogy a nyugatról szállított fegyvereket Oroszországon belüli helyszínek ellen használják
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Rég nem láttunk ekkora többlethalálozást Magyarországon

Rég nem láttunk ekkora többlethalálozást Magyarországon

Rendszeresen monitorozza az általános többlethalálozás alakulását idehaza a Semmelweis Egyetem Epidemiológiai és Survaillance Központja. A napokban megjelent gyorselemzésükben a járványügyi szakemberek kiemelték: 2023 utolsó heteiben 7% többlethalálozás volt megfigyelhető a 2014-2019-es (vagyis Covid-járvány előtti) évek azonos időszakához képest. Az idősek esetében sajnos ebből a szempontból még súlyosabb volt a tavaly év vége.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×