eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

A saolin papok kimaradnak az olimpiai kungfu-bemutatóból

A saolin templom szerzetesei nem vesznek részt a pekingi olimpia idején rendezendő kungfu-bemutatón. A pekingi illetékesek nem csupán népszerűsíteni szeretnék a kínai harcművészetet, de abban is bíznak, hogy a kungfu előbb-utóbb bekerülhet az olimpiai sportok közé.

A kínai harcművészek közül a saolin-papok a legismertebbek világszerte, mégsem küldenek résztvevőket a kungfu-bemutatóra - ezt Csian Ta-liang, a henani Saolin Templom Fejlesztési Kft. ügyvezető igazgatója jelentette be.

"A kínai kungfu versenysport, a saolin papok harcművészete azonban hagyomány. A kettő természete, szabályai és hangulata alapvetően különbözik" - magyarázta a döntést.

Csian szerint jelentős különbség az is, hogy míg a kínai harcművészeket lehet "pontozni", addig a saolin papokét nem, mert az buddhista elemeket is tartalmaz, a vallás és a kungfu harmonikus elegyét adja. "Az ősi időkben az emberek azért tanultak a saolin papoktól, hogy meg tudják védeni magukat, nem pedig azért, hogy versenyezzenek" - tette hozzá.

A kínai olimpiai bizottság elnökhelyettese a hét elején jelentette be, hogy a játékok idején bemutatókat tartanak kungfuból, de a versenyeken kívül.

Csian Ta-liang szerint a saolin papok támogatják a kungfu-bemutatót, és ha kapnak meghívást, szívesen részt vesznek az olimpia megnyitóján.

A henani Saolin templom 1500 éves, és nem csupán a harcművészetek elismert központja, hanem a zen buddhizmusé is.

Címlapról ajánljuk
Meglepően sok gyógyszerfüggő van Csehországban, rengeteg a depressziós gyerek is

Meglepően sok gyógyszerfüggő van Csehországban, rengeteg a depressziós gyerek is

Meghaladja az egymilliót a gyógyszerfüggők száma Csehországban. Legtöbbször egyszerűen beszerezhető, legális gyógyszerek, fájdalomcsillapítók, altatók, szorongásra és depresszióra alkalmazott tabletták okoznak függőséget. Az állam tud a problémáról, mégsem tesz ellene – állítja a Kábítószer-fogyasztást és Függőségeket Vizsgáló Nemzeti Központ.

Versenyfutás az idővel: hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak

A hét eleje a különböző mentőszolgálatok több száz tagja keresi a hétfő este az alsó--szászországi Bremervördében eltűnt hatéves kisfiút. A rendkívüli erőkkel l folyó kutatást nehezíti, hogy a hatéves Arian autista. Ez az oka annak, hogy a felkutatására a hatóságok a legkülönbözőbb eszközöket vetik be, és az autizmus szakértőivel is konzultálnak. Szombat délutánig azonban még semmi eredmény nélkül, de nem adták fel a reményt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×