eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 28. szombat Vencel

Totti is játszhat az olasz bajnokság szuperrangadóján

A tavalyi olasz botrány kirobbanásával kezdődött új időszámítás szerinti legeredményesebb két olasz csapat csap ma össze a római Olimpiai Stadionban. A tavalyi bajnok az ezüstérmessel, a kupagyőztes a kupadöntőssel, a Szuperkupa két résztvevője, az aktuális bajnoki tabella első két helyezettje csap össze. Röviden: AS Roma-Inter szuperrangadó este hattól.

Semmi túlzás nincs abban, hogy az Internek az AS Roma a mumusa. 2007-ben ötödször találkozik egymással tétmérkőzésen a két csapat - a korábbi négyből a milánói kék-feketék csak egyszer tudtak nyerni, egy gyakorlatilag már jelentéktelen találkozón. Az Olasz Kupa döntőjének második mérkőzésén 2-1-re győztek, ám előtte 6-2-re elveszítették az első felvonást.

Ugyanakkor a két csapat legutóbbi, a Stadio Olimpicóban játszott bajnokiját az Inter nyerte, 2006. szeptember 20-án. A mérkőzés egyetlen gólját Hernán Crespo szerezte a 44. percben, Zlatan Ibrahimovic a második félidőben kihagyott egy büntetőt. Az Inter sikerének jogosságához nem férhetett kétség.

Ám, hangsúlyozzuk még egyszer, 2007 eddig a Romáé a két csapat egymás elleni találkozóin. A sárga-bordók fosztották meg az Inter hosszú veretlenségétől a Serie A-ban, 3-1-re nyerve a San Siróban - az volt az Inter egyetlen bajnoki veresége a legutóbbi idényben. Ízekre szedték aztán az Intert (6-2) az Olasz Kupa-döntő első felvonásán, majd Daniele De Rossi góljával augusztus 19-én megnyerték az olasz Szuperkupát.

Mire számíthatunk ezúttal? Reményeink szerint elsősorban támadó futballra. Mindkét gárda legalább kétgólos átlagot produkált eddigi bajnoki mérkőzésein az eddigi fordulókban, s ennél többre csak a Juventus volt képes.

A Roma úgy is tartotta ezt szerdán Firenzében, hogy Francesco Totti, Simone Perrotta, Christian Panucci, Alberto Aquilani és Juan kihagyta a mérkőzést. Luciano Spaletti mindannyiukra számít az Inter ellen, kérdéses ellenben a brazil Taddei játéka. Marco Cassetti és az Interből igazolt Marco Andreaoli sérült.

Az Interben a szerdán kiállított Maicon nem játszhat, Javier Zanetti húzódik hátra, a jobbhátvéd helyére. Marco Materazzi, Patrick Vieira és Christian Chivu sérültek, így Roberto Mancininek kevés választási lehetősége maradt: Ivan Cordoba, Maxwell, Nicolas Burdisso és a korábbi római játékos, Walter Samuel maradt, a csapatkapitány mellett. Az olasz bajnok szinte biztosan olasz játékos nélkül, hét dél-amerikaival áll majd fel.

A csatársorban a hat góllal a góllövőlistát (David Trezeguet-vel holtversenyben) vezető Zlatan Ibrahimovic biztos kezdő, mellette minden bizonnyal Hernán Crespo játszik majd, aki az elmúlt egy évben messze a legtöbb gólt szerezte az Inter játékosai közül az AS Roma ellen.

A várható kezdőcsapatok. AS Roma: Doni - Panucci, Mexes, Juan, Tonetto - De Rossi, Aquilani - Giuly, Pizarro, Mancini - Totti. Inter: Julio Cesar - Zanetti, Cordoba, Samuel, Burdisso - Figo, Dacourt, Stankovic, Cesar - Crespo, Ibrahimovic

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×