eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Megfúrná a Manchester United a Chelsea új edzőjét

A BBC értesülése szerint a Manchester United vezetése határozottan ellenezni fogja, hogy a klub egyik legnagyobb riválisa, a Chelsea új szakvezetője, Avram Grant állandó működési engedélyt kaphasson az angol szövetségtől. Az izraeli edzőnek 12 hete van a szükséges papírok megszerzésére.

A Manchester United határozottan ellene lesz annak, hogy a megfelelő nemzetközi edzői minősítéssel (UEFA pro-licenccel) nem rendelkező Avram Grant 12 hetes ideiglenes engedélye lejártával is a Chelsea kispadján maradhasson - értesült a BBC.

A brit közszolgálati médium úgy tudja, hogy amennyiben a 12 hetes átmeneti időszak alatt sem sikerül a korábbi izraeli szövetségi kapitánynak megszerezni az UEFA pro-licencet, a Chelsea különleges elbánásért folyamodik majd az angol szövetséghez.

A Manchester United ebben az esetben a hosszabbítás ellen szavaz majd, miként tette azt korábban Glenn Roeder és Gareth Southgate esetében is. Előbbi egészségügyi okokra hivatkozva kapta meg végül az engedélyt a Newcastle United vezetésére, míg Gareth Southgate esetében a válogatott karrier volt a kedvezmény alapja.

A sors iróniája, hogy a Manchester United menedzsere, a csapatot több mint húsz éve vezető Sir Alex Ferguson sem rendelkezik az előírt végzettséggel. Neki ezt azért nem kellett megszereznie, mert már élvonalbeli edző volt, amikor a szabályt bevezették.

Az Európai Labdarúgó Szövetség és az angol élvonalat működtető Premier League szabályai szerint minden élvonalbeli edzőnek rendelkeznie kell a pro-licenccel, amelynek megszerzése 240 óra elméleti képzésből áll, és átlagosan egy év alatt megszerezhető.

Avram Grant az elmúlt öt évben nem ült klubcsapat kispadján, bár a 2004-es Európa-bajnokság és a tavalyi világbajnokság selejtezőin ő vezette az izraeli válogatottat.

A Chelsea új szakvezetője rendelkezik hazája edzői papírjaival, ám az UEFA egyelőre nem döntötte el, hogy ezek megfelelnek-e az ő előírásainak.

Címlapról ajánljuk
Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×