eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Talmácsi csalódása a Cseh Nagydíjon

Negyedik lett Talmácsi Gábor a 125 köbcentisek között a gyorsasági motoros világbajnokság rendkívül izgalmas Cseh Nagydíján. Győzött fő riválisa, a spanyol Hector Faubel, aki az összetettben visszavette a vezetést Talmácsi Gábortól.

Talmácsi Gábor jól rajtolt, és néhány körön át vezetett, majd az olasz Pasini megelőzte. A két versenyző - miközben egymással küzdött - elhúzott a riválisoktól, de a futam felétől a Gadea, Pesek, Faubel trió egyre jobban megközelítette Talmácsiékat.

Kilenc körrel a vége előtt az első öt motoros szorosan egymás mögött haladt, és folyamatosan változott az állás. Három körrel a futam leintése előtt Gadea kicsúszott, Talmácsi Gábor elkerülte, hogy csapattársával együtt bukjon, de visszaesett a negyedik helyre.

Az utolsó kilométereken egy rövid időre Talmácsi vezetett is, de végül Faubel, Pasini és Pesek is megelőzte.


A világbajnoki pontversenyben a futamgyőztes Faubel 10 ponttal előzi meg Talmácsi Gábort. A magyar motoros ezek után rossz szájízzel távozhat Brnóból, ahol 50 ezer honfitársa szorított érte.

"Nagyszerű lett volna, ha sikerül a pódiumra kerülnöm, de ez ma nem jött össze" - mondta a verseny után Talmácsi, aki a levezető körben egy pillanatra megállt a C-szektorban ülő magyar szurkolók előtt, meghajolt, majd átdobta a kerítésen a cseh GP-re készült cirádás csizmáját. "Sajnos nem úgy ment a motor, mint pénteken és szombaton. A hajrában pont előttem bukott Gadea, majdnem át is mentem rajta. Aztán az utolsó métereken már nem tudtam gyorsítani és végül Pesek is megelőzött. Így is értékes vb-pontokat szereztem. Érdekes: Spanyolországban megvertem a hazai versenyzőket, itt Brnóban pedig, ami nekem számít hazai pályának, a spanyol riválisom győzött le" - idézte szavait a távirati iroda.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×