eur:
394.56
usd:
354.79
bux:
72685.08
2024. szeptember 17. kedd Zsófia

Döntetlent harcolt ki a Honvéd a Hamburg ellen

Kitűnően helytállt a Budapest Honvéd csapata a Bundesligában győzelemmel kezdő Hamburger SV ellen az UEFA-kupa második selejtezőkörében. A magyar bajnokság listavezetője gól nélküli döntetlent játszott a Szusza Ferenc-stadionban, s ez a futballunk jelenlegi állapotában feltétlenül sikernek számít. Ráadásul a kispestieknek a második félidőben helyzetei is adódtak.

Rafael van der Vaart, a hamburgiak legnagyobb sztárja, állítólag hátfájása miatt nem vállalta a játékot Budapesten (tegyük hozzá: ha pályára lép, s aztán mégis átigazol a napokban, 2007-ben más klub színeiben nem játszhatott volna nemzetközi kupamérkőzést), a HSV azonban természetesen így is esélyesebbnek számított a magyar kupagyőztes ellen.

Az első félidőben a németek többet birtokolták a labdát, igazi helyzetet azonban egyik csapat sem tudott kialakítani. A hazaiak részéről a legszebb megoldás a mozambiki középpályásé, Genitóé volt, aki kapásból szépen lőtt - Rost kapus azonban védett.

A vendégek közül a cseh válogatott David Jarolim járt a legközelebb a gólszerzéshez, "hulló falevélnek" nevezett lövése után azonban Tóth Iván kiütötte a labdát a léc alól.

A második félidő első tíz percében játszott a legjobban a Honvéd, akkor előbb az elefántcsontparti Abraham, majd Hercegfalvi Zoltán is gólt szerezhetett volna. Sajnos, nem sikerült, de a piros-feketék így is szépen helytálltak.

Főleg, ha azt is tekintetve vesszük, hogy a holland játékvezető tíz esetből kilencszer a németeket segítette ítéleteivel, abszolút következetlenül osztogatta a sárga lapokat. A HSV egyik hollandja, Nigel de Jong, a földön fekve, szándékosan fejbe rúgta Abrahamet - a játékvezető még csak nem is figyelmeztette.

A találkozó hajrájában De Jong fejelte estében, a kapunak háttal állva a kapufára a labdát, majd a brazil Diego által kiharcolt szabadrúgásból Ivancsics Gellért csavart kapura, Frank Rost vetődve védett. A másik oldalon a Bayern Münchent is megjárt Paulo Guerrerót elngedte a játékvezető (holott valószínűleg a perui cserecsatár lesen állt), Tóth Iván azonban nagy bravúrral, lábbal védett.

A magyar gárdából egyébként a kapus, valamint Benjamin és Genito nyújtott különösen jó teljesítményt, a németek legjobbja a rengeteget dolgozó Jarolim volt. A visszavágót két hét múlva, Hamburgban rendezik.

Bp. Honvéd-Hamburger SV 0-0
Megyeri út, 8000 néző. Játékvezető: Kuipers (holland)
Bp. Honvéd: Tóth - Mogyorósi, Szmilijanics, Benjamin, Vincze Z. - Genito, Ivancsics, Magasföldi (Diego, 70.), Bárányos - Abraham (Koós, 86), Hercegfalvi (Abass, 78.)
Hamburger SV: Rost - Demel, Kompany, Reinhardt, Atouba - De Jong, Jarolim - Castelen, Trochowski, Olic (Ben-Hatira, 75.) - Zidan (Guerrero, 66.)

Címlapról ajánljuk

Drámai intézkedések az árvíz miatt a Dunakanyarban

Az árvízi vészhelyzetre való tekintettel ideiglenesen matrica nélkül, ingyenesen használhatják az M2-es autópályát az autósok – mondta az InfoRádióban a sződligeti polgármester. Juhász Béla arról is beszélt, hogy mintegy száz értelmileg sérült embert kell kitelepíteniük és a helyi általános iskola tornatermében elszállásolniuk, mert a külterületen található szociális otthon védelmét nem lehet biztosítani.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.18. szerda, 18:00
Gerőfi-Gerhardt András
a Fővárosi Csatornázási Művek műszaki vezérigazgató-helyettese
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×