eur:
394.95
usd:
356.57
bux:
73003.59
2024. szeptember 16. hétfő Edit

Schuster nyert és Ballackot akarja a Real Madridba

Győzelemmel kezdte edzői pályafutását a Real Madrid élén Bernd Schuster. A német edző ugyanakkor még nem teljesen elégedett a keret összetételével. Örül, hogy Reyest minden bizonnyal sikerül megszerezni, elégedett azzal, hogy Robbent és Drenthét állítólag a jövő héten bemutathatja a klub új szerzeményként - de kijelentette: Michael Ballackra lenne szüksége.

A hét eleje óta az ausztriai Irdningben edzőtáborozó "királyi gárda" a 2007-2008-as idény első felkészülési mérkőzésén 2-0-ra győzte le az angol második vonalban szereplő Stoke Cityt.

A Madrid a Dudek - Sergio Ramos, Pepe, Metzelder, Torres - Balboa, Diarra, Guti, Bueno - Granero, Raúl tizeneggyel kezdett, a folytatásban aztán szerepet kapott még Codina, Salgado, Cannavaro, Cicinho, Higuaín, Emerson, De la Red, Adrián, Saviola és Soldado is.

Az első félidőben Raúl talált a kapuba, a másodikban Soldado értékesített egy büntetőt, a körülbelül 3000, főleg a spanyolokért lelkesedő néző legnagyobb örömére. Az összeállítás még kísérletinek sem nagyon mondható, hiányoznak a Copa Américán részt vett dél-amerikai játékosok (Robinho, Gago, s az állítólag a Milan által kiszemelt Júlio Baptista), valamint a könnyebben sérült Van Nistelrooy is.

Természetesen nem játszottak azok a játékosok sem, akiknek szolgálatát a napokban biztosítja a Real Madrid. Ilyen az előző idényben a bajnokcsapatban kölcsönjátékosként szerepelt José Antonio Reyes.

A sevillai születésű szélső ügyében - a Madrid ügyeiben mindig nagyon jól informált Marca szerint - az egyesület egyezségre jutott az Arsenallal: a négyéves szerződést kötő Reyesért 9,2 millió eurót fizet a Real. Reyes hétfőn, vagy kedden írja alá szerződését.

Állítólag megszületett a megállapodás Arjen Robben és Royston Drenthe ügyében is: a Chelsea 30 millió, a Feyenoord 10 millió eurót kap a spanyol klub által megszerezni vágyott holland játékosért.

Ha a fenti három átigazolást valóban sikerülne, alaposan megerősödne a Madrid. Ám Schuster még nem teljesen elégedett. Szívesen venné a keretében az "új Zidane-nak" tartott Samir Nasrit, az Olympique Marseille francia válogatottját - s elsősorban Michael Ballackot.

A napokban a német ARD televíziónak nyilatkozva azt mondta, leginkább a Chelsea német középpályása hiányzik az általa megálmodott csapatból. Nem mondott nagy újdonságot azzal, hogy a Madridnak szüksége lenne a középpályás sort és a csatárokat összekötni képes, gólerős játékosra, de most először nevezte meg Ballackot.

Helyzete nem reménytelen, mert José Mourinho egyáltalán nem elégedett Michael Ballackkal, aki, a portugál edző szerint fegyelmi vétséget is követett el az előző idény hajrájában, amikor a klub engedélye nélkül gyorsan megműttette magát.

Ballackot 2010-ig köti szerződés a Chelsea-hez, heti fizetése rendkívül magas, körülbelül 120 ezer euró. Ám Schuster magabiztosan kijelentette: "A pénz nem lehet akadály!"

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.16. hétfő, 18:00
Toroczkai László
a Mi Hazánk elnöke, parlamenti frakcióvezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×