eur:
388.7
usd:
361.69
bux:
68900.51
2024. május 8. szerda Mihály

Talmácsi feladta a leckét az időmérőn

Esélyt sem adott riválisainak Talmácsi Gábor. Mészöly Kálmán lemondott rasszista megjegyzése miatt. Már nem Cancellara viseli a sárga trikót a Tour de France-on. A nap legfontosabb sporthírei röviden.

Talmácsi Gábor indulhat az élről a gyorsasági motoros világbajnokság Német Nagydíján a 125 köbcentiméteres kategóriában. A világbajnoki pontverseny második helyén álló magyar versenyző ismét megjavította a pályacsúcsot. A futam rajtja vasárnap délelőtt 11 órakor lesz.

Olimpiai indulási jogot szerzett Tóth Anita a női kisöbű sportpuskások 3x20 lövéses összetett számában a spanyolországi sportlövő Európa-bajnokságon. Ez az ötödik magyar sportlövő kvóta a jövő évi pekingi nyári játékokra.

Összesen hat érmet nyertek a magyar versenyzők a Trencsénben zajló maratoni kajak-kenu Európa-bajnokság első napján. Közülük a kajakozó Csay Renáta első lett.

Csak a hatodik helyen végzett az 1000 méteren Európa-bajnok kenus, Vajda Attila a Szegeden rendezett kajak-kenu pótválogató 500 méteres versenyében. A leggyorsabb Sáfrán Mátyás volt, így ő indulhat az augusztusi duisburgi világbajnokságon.

Bejutott a fináléba a Varga Tamás, Hirling Zsolt könnyűsúlyú kétpár az evezősök idei utolsó Világkupa-versenyén, Luzernben. A 2005-ben világbajnok magyar duó második lett középdöntőbeli futamában.

Kiesett a Zalaegerszeg a labdarúgó UEFA Intertotó Kupából. A magyar bajnoki bronzérmes a második fordulóban a hazai 3-0-ás kudarc után Oroszországban 2-0-ra kapott ki a Rubin Kazanytól.

Lemondott Mészöly Kálmán a Magyar Labdarúgó Szövetség elnöki tanácsadói posztjáról. A szakember azután távozik, hogy egy csütörtöki tévéműsorban durván sértő megjegyzést tett a Magyarországon játszó afrikai futballistákra. Kisteleki István elfogadta a döntést, míg Mészöly Kálmán elnézést kért kijelentéséért.

A Milan kölcsönadta a brazil Oliveirát a spanyol élvonalbeli Zaragozának. A csatár tavaly a szintén spanyol Betistől került 17 millió euróért a milánói csapathoz, de 26 bajnoki mérkőzésen csupán háromszor volt eredményes.

A német Gerdemann nyerte a Tour de France profi kerékpáros körverseny első hegyi szakaszát, és egy hét után győzelmével az összetettben is átvette a vezetést a svájci Cancellarától.

Címlapról ajánljuk
A hidegháború óta eltelt idő legveszélyesebb nyara jön
Kis-Benedek József az Arénában

"A hidegháború óta eltelt idő legveszélyesebb nyara jön"

Az InfoRádió Aréna című műsorában Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár arról is beszélt, hogy meglátása szerint a közel-keleti konfliktus esetében nagyobb az eszkaláció veszélye, mint Ukrajnából. Szerinte szinte lehetetlen kiszűrni azt, hogy Rafah városában ki a Hamász harcosa és ki nem az, emiatt is lassú az ottani helyzet megoldása és rosszat sejtet az izraeli sietség.

Érkezik a kínai elnök, óriási lezárások jönnek – itt vannak a részletek

Mutatjuk, melyik fővárosi útvonalakon mikor kell jelentős korlátozásra számítani.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.08. szerda, 18:00
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet vezetője
Závecz Tibor a Závecz Research Piac- és Társadalomkutató Intézet ügyvezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 8. 15:43
×
×
×
×