eur:
388.3
usd:
360.34
bux:
69016.26
2024. május 9. csütörtök Gergely

Beckhamék beköltöztek Tom Cruise-ék mellé

Ma új korszak kezdődik a futballisták számát tekintve a világ második legnépesebb országában: a megváltóként várt David Beckhamet magyar idő szerint este hét órakor sajtótájékoztatón mutatja be a Los Angeles Galaxy a meghívott vendégeknek és a kiválasztott bérlettulajdonosoknak.

Persze, David Beckham esetében a bemutatni szó erős túlkapás - mindenfajta felmérés szerint ő ma a világ leghíresebb, és világszerte legismertebb sportcsillaga. Népszerűsége hihetetlen, és bár bizonyosan akadnak irigyei is, nyugodtan állítható, presztízse és elismertsége csak tovább nőtt az elmúlt fél évben.

Már most kijelenthető: a Los Angeles Galaxy bombaüzletet kötött a szerződtetésével, noha olyan léptékű pénzt fizet az angol szupersztárnak, amelyet soha, egyetlen más futballista sem kapott klubjától. Csak a konkrét fizetése évi tízmillió dollár lesz, minden tételt figyelembe véve pedig a jövedelme elérheti az évi ötvenmillió dollárt - ami körülbelül tízmilliárd forintnak felel meg.

Ugyanakkor az is nyilvánvaló: ha szabad ilyet kijelenteni, Beckham nem egyszerű futballistának szerződik az Egyesült Államokba. Általa a futballtörténelemben másodszor is életmentő injekciót kap az ottani profi soccer - ilyen szempontból a Real Madridtól bajnoki címmel búcsúzott játékos szerepe Peléjéhez hasonlítható, aki 1975-ben szerződött a New York-i Cosmoshoz.

A Beckham család csütörtök este, magyar idő szerint már péntek hajnalban érkezett Los Angelesbe, ahol az LAX repülőtéren természetesen újságírók tucatjai várták. A beszámolók nem felejtik el megemlíteni, hogy Victoria ujjatlan fekete felsőben, és az elmaradhatatlan napszemüvegében fogadta a rajongókat, David pedig fekete zakót és farmert viselt.

Három gyermekük, Brooklyn, Romeo és Cruz velük érezett, de a gyerekeket bölcsen nem vitték a felfordulásba, ők egy másik kijáraton távozva vártak a szülőkre, akik néhány interjú és több tucat fotó elkészülte után maguk is autóba szálltak, hogy elhajtassanak új otthonukba, a 22 millió dollár értékű, Beverly Hills-i kastélyféleségbe. A szomszédoknak már nem kellett bemutatkozni: Tom Cruise és Katie Holmes a házaspár legjobb amerikai barátja.David Beckhamet az LA Galaxy péntek este mutatja be a csapat stadionjában, az előrejelzések szerint "hollywoodi stílusú házassága lesz ez a sportnak és a showbusinessnek".

A nagy kampány már korábban elkezdődött: már a szerződés bejelentése után, januártól egész oldalas hirdetések jelentek meg a legnagyobb példányszámú országos napilapban, a USA Todayben, az angol válogatott középpályás nyári érkezésével kapcsolatban.

Miután befejeződött a spanyol bajnokság, Beckham szabadságra ment, ám kilenc nappal később megkezdődött a következő nagy kampány: ezúttal az Adidas támogatásával, az interneten, a tévékben és a rádiókban. Ebben David Beckham partnere a tojáslabdás futball sztárja, Reggie Bush.

David Beckham maga is érzi, óriási az elvárás vele szemben. "Nem vagyok olyan őrült, hogy azt gondoljam, egyedül meg tudom változtatni a sportágunk itteni helyzetét, hiszen ez lehetetlen. De azt erősen hiszem, hogy a labdarúgás presztízsét magasabb szintre emelhetjük, s örülök, hogy ennek a részese lehetek."

A tervek szerint az angol szupersztárnak nyolc napja lesz az akklimatizálódásra az első hazai mérkőzése előtt. Július 21-én, az Egyesült Államokban túrázó Chelsea FC ellen játssza majd első mérkőzését a Galaxy színeiben - soha nem látott médiafelhajtás közepette.

Az amerikai sportcsatorna, az ESPN vagy félnapos közvetítést tervez, 19 kamerával, valamint egy speciális, Beck-Camnek nevezett szerkezettel - ez a kamera csak David Beckham mozgását követi majd. Lesz külön a hírességeket pásztázó kamera, s még sok minden más.

Előtte a sportcsatorna levetíti egyórás, a "David Beckham: Új kezdet" című dokumentumfilmjét, amelyben már szerepel nem csak az utóbbi fél évének története, és így az angol válogatottba való visszatérés, s a Real Madriddal nyert bajnoki cím története, hanem az első, az Egyesült Államokban töltött hét sztorija is.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Hszi Csin-ping: Kína támogatni fogja Magyarországot, hogy nagyobb szerepet játsszon az EU-ban

Hszi Csin-ping: Kína támogatni fogja Magyarországot, hogy nagyobb szerepet játsszon az EU-ban

Orbán Viktor miniszterelnök délután fogadta a Kínai Népköztársaság elnökét, Hszi Csin-pinget. A tárgyalások után az előzetes hírek szerint mintegy másfél tucat megállapodást írtak alá, majd pedig sajtónyilatkozatot tett a két vezető.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.10. péntek, 18:00
Such György a Magyar Jégkorong Szövetség elnöke
Erdély Csanád a magyar jégkorong-válogatott csapatkapitánya
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×