eur:
389.26
usd:
362.99
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

"Életem legnehezebb döntése volt"

Thierry Henry elárulta: élete legnehezebb döntését hozta meg azzal, hogy az Arsenaltól az FC Barcelona labdarúgócsapatához szerződött. A nyári átigazolási szezon eddigi legnagyobb szenzációját szolgáltató megállapodást szombaton hozták nyilvánosságra, a katalánok 24 millió eurót fizetnek az angoloknak. A négy évre szóló kontraktust várhatóan hétfőn, az ilyenkor szokásos orvosi vizsgálatok elvégzése után írják alá.

Az Ágyúsok honlapján közzétett üzenetében a 29 éves francia csatár megpróbálta megnyugtatni a csapat szurkolóit, hogy távozásával nem ér véget a klub aranykora, s meggyőződése, hogy hamarosan új kedvencet találnak maguknak.

"A csapat egyre jobban összeérik, és úgy érzem: most jön el az ideje az olyan tehetségeknek, mint Robin van Persie, Emmanuel Adebayor vagy a Birminghamből visszatérő Nicklas Bendtner. Remélhetőleg élnek a lehetőséggel, s amint megtapasztaljátok, hogy képesek kimagasló teljesítményre, el is felejtetek" - szólt a drukkerekhez Henry.

"Szomorú nap ez a számomra" - folytatta. "Bármit is mondanak, vagy gondolnak az emberek, az Arsenal nagyon kedves a szívemnek és mindig is az marad".

Wenger jövője is bizonytalan

A támadó 1999-ben került Londonba, ahol Arsene Wenger vezetőedző kezei alatt Európa egyik legveszélyesebb csatárává vált. Henry távozásában is a tréner személye volt a döntő, ugyanis a szakember jövője bizonytalanná vált, miután jó barátja, David Dein alelnök lemondott posztjáról.

"Dein úr távozása bizonytalanságot idézett elő a csapatnál. Bár Wenger azt mondta, marad a klubnál, a jelenlegi helyzetben ez egyáltalán nem biztos. Remélem, hogy marad, de erről nem voltam igazán meggyőződve, ezért úgy határoztam: távozok. Életem legnehezebb döntése volt" - fogalmazott a világ- és Európa-bajnok játékos.

A támadó azt mondta: a játéka, a történelme és a stadionja miatt választotta az FC Barcelonát.

Henry nyolc londoni idénye során 364 mérkőzésen 226 góllal segítette együttesét, amely ezalatt két bajnoki címet és egy FA Kupa-sikert gyűjtött be.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×