eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Festékpisztolyos rohamrendőrök várják a Liverpool szurkolóit

Festékpisztollyal várja a görög rendőrség a Liverpool szurkolóit. Athénben arra számítanak, hogy a BL-döntőre az angol csapat legalább 40 ezer szurkolója érkezik a városba, akik közül a legtöbbnek nincs jegye a mérkőzésre.

Stílusosan vörös festékkel fogják "lelőni" a görög rendőrök a Vörösök szurkolóit, ha balhézni próbálnak a Bajnokok Ligájának döntője idején. Ha kilépnek a sorból, már kapnak is egy adagot.

"A festékpisztoly csak a rohamrendőrök egyik fegyvere lesz" - figyelmeztetett az athéni rendőrség szóvivője. Panagiotisz Szatisz szerint a fegyverrel két legyet ütnek egy csapásra.

"Egyrészt ha eltalálják vele az embert, az elég fájdalmas ahhoz, hogy még a legelvadultabb szurkolót is leállítsa. Másrészt a festéknyom alapján később is tudjuk azonosítani a balhézókat, így senki sem úszhatja meg a letartóztatást" - hangsúlyozta a szóvivő.

Békés iszogatás a Milan-szurkolókkal


Bár a döntő csak szerda este lesz, már hétfő éjjel több ezer Liverpool-szurkoló verődött össze Athén központjában, de csak békésen iszogattak, és még a közéjük keveredett maroknyi Milan-drukkernek sem esett baja.

Mind a két csapat 17-17 ezer jegyet kapott a döntőre, de a hoppon maradt szurkolók bíznak abban, hogy a feketepiacon még szerezhetnek belépőt.

A liverpooli drukkereket teljesen kiakasztotta, hogy csak hatezer jegyet bocsátottak áruba, a többit a játékosok, a szponzorok és a pártoló tag cégek kapták.

Mivel több tízezer drukker érkezett jegy nélkül, a görögök nem mernek kivetítőket sem felállítani az Olimpiai Stadion körül, nehogy a hoppon maradtak ott balhézzanak.

Címlapról ajánljuk
Polgár Csaba: a megelőzés, a szűrések és a daganatellenes oltások is nagyon fontosak

Polgár Csaba: a megelőzés, a szűrések és a daganatellenes oltások is nagyon fontosak

A koronavírus-járvány utóhatásaként sokkal kevesebben járnak szűrővizsgálatokra, mint a pandémia előtt, ezért átfogó kampányra lenne szükség, hiszen a népbetegségek megelőzhetők - mondta az InfoRádióban az Országos Onkológiai Intézet főigazgatója. Polgár Csaba professzor kardiológus és gyermekgyógyász kollégáival együtt több vidéki fórumon tart előadást erről.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×