eur:
387.57
usd:
357.01
bux:
68222.75
2024. május 17. péntek Paszkál

Mourinho eltaktikázta - a Manchester a bajnoki cím kapujában

Háromnegyed három körül még úgy festett, hogy a Chelsea behozza a Manchester United pontelőnyét az angol bajnokságban. Mire véget ért a két találkozó, minden eddiginél valószínűbbé vált, hogy a Vörös Ördögök visszaülnek a Premiership trónjára.

A Chelsea könnyű meccsre számított a Bolton ellen - erre utalt, hogy José Mourinho a kispadon hagyta három kulcsjátékosát, Didier Drogbát, Frank Lampardot és Joe Cole-t. Ráadásul a Kékek meglehetősen álmosan játszottak az első negyedórában.

A Bolton újonc védője, a szlovák Michalik azonban felébresztette őket: egy kapu előtti kavarodásból, Salomon Kalou hibája után, a hazaiak kapujába lőtt. Alig három perccel később az elefántcsontparti csatár, jóvátéve vétkét, kiegyenlített.

Ráadásul, a lendületben maradt Chelsea egymás után vezette a veszélyes támadásokat, és Kalou jó fejese után, szerencsével - a kapufáról kipattanó labda a vendégek kapusa, Jaaskelainen lábáról saját hálójába jutott - a vezetést is megszerezte.

Mourinho azonban érezte, nincs minden rendben. A megsérült Ricardo Carvalho helyére már az első félidőben pályára küldte Lampardot, majd a szünet után Sevcsenkót Drogba váltotta.

A Chelsea első számú csatára volt csapata legaktívabb tagja, de ezúttal neki sem sikerült gólt szerezni. Pedig az 55. perctől, a boltoni Davies gólja után nagyon nagy szükség lett volna rá, a pontvesztéssel ugyanis szinte elszállt minden remény a bajnoki címre.

Hátrányból nyert a Manchester

A Vörös Ördögök ugyan gyorsan hátrányba kerültek a Goodison Parkban az Everton ellen, sőt, a második félidő elején, Fernandez gyönyörű találata után talán még a döntetlennel is kiegyeztek volna, ám az Everton játékosai a "segítségükre siettek".

A United szépítő góljánál a fiatal kapus, Ian Turner hibázott óriásit, majd az egyenlítő találatnál a hajdanán több mint egy évtizedet a Manchester Unitedben játszott Phil Neville, a Vörös Ördögök jelenlegi kapitányának öccse lőtt a saját hálójába. (Félreértés ne essék: suta mozdulattal, de nem szándékosan.)

Ezt követően pedig már nem lehetett megállítani a lendületbe került Unitedet. A 78. percben az áprilisra nagy formába lendült Wayne Rooney is megrúgta a maga gólját - anyaegyesületének -, majd a hosszabbításban, a 93. percben az első élvonalbeli bajnokiját játszó Eagles állította be a végeredményt.

A Manchester United előnye így öt pontra nőtt a bajnokságban, ráadásul remek gólkülönbsége szinte még egy pontnyi előnnyel ér fel. Három fordulóval a zárás előtt Sir Alex csapatának 85, a Mourinho vezette Kékeknek 80 pontja van.

Ráadásul a két csapat egymás elleni mérkőzése (Stamford Bridge, május 9.) előtt a Chelsea-nek még az Emirates Stadionba, az Arsenalhoz is el kell látogatnia!

Chelsea-Bolton 2-2
Everton-Manchester United 2-4

Címlapról ajánljuk
Csillapítás – „Száz napos békére” tesz kísérletet Szlovákia

Csillapítás – „Száz napos békére” tesz kísérletet Szlovákia

Több új hír, információ és találgatás jelent meg a Robert Fico szlovák miniszterelnök elleni merénylet óta. Robert Fico mindenesetre kommunikál, a Legfőbb Ügyészség tájékoztatási zárlatot rendelt el, hétfőn viszont bejelentést tesznek a hogyan továbbról Szlovákiában. A védelmi miniszter a korlátozások helyett most „a társadalom megnyugtatására összpontosít”.

Orbán Viktor: az erőszak a mindennapok részévé vált

A pártelnök-miniszterelnök terjedelmes interjút adott péntek reggel a Kossuth rádióban. Elmondta, az élet és halál között lévő Robert Ficóért "imádkozunk". Szerinte rosszkor esett ki a munkából Szlovákia miniszterelnöke, az EP-választás és az amerikai elnökválasztás dönthet ugyanis "háború vagy béke ügyében".
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
Ezek a részvények lehetnek az újjáéledt mémrészvény-őrület nagy nyertesei!

Ezek a részvények lehetnek az újjáéledt mémrészvény-őrület nagy nyertesei!

Ki ne emlékezne a 2021-es mémrészvény őrületre, amikor a Gamestop és az AMC vezetésével számos részvény produkált elképesztő emelkedést néhány nap alatt. Három évvel később ismét újjáéledt az őrület, miután a rali atyjaként emlegetett Keith Gill hosszas kihagyás után ismét aktív volt a közösségi médiában, ez pedig elindította a spekulációt a kisbefektetők részéréről. Az árfolyammozgások csak ezen a héten máris több milliárd dolláros veszteségeket okoztak a shortosoknak, az őrület azonban tartogat néhány kedvező lehetőséget azok számára is, akik nem kívánnak közvetlenül kitettséget szerezni ezekben a részvényekben, ezek közül a lehetőségek közül mutatunk most néhányat.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×