eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán

Elmaradt a bajnokavatás: 34 bajnoki után kikapott az Inter

Az olasz bajnoki idényben először, kikapott az Inter. Ez azt jelenti, hogy a kék-feketéknek a hétvégi fordulóig tovább kell hűteniük a pezsgőt. Elmaradt a bajnokavatás.

A 22. forduló a február másodiki, cataniai rendőrgyilkosság miatt elhalasztott mérkőzéseit szerdán pótolták Olaszországban. Az első helyezett Internazionale és a második helyen álló AS Roma egymás ellen játszott a San Siróban: hazai győzelem esetén Roberto Mancini csapata matematikailag is bebiztosította volna az elsőségét.

A manchesteri 1-7-et végleg maga mögött tudó római "farkasok" azonban végig jól tartották magukat, sőt a mérkőzés utolsó perceiben két gólt is szerezve 3-1-re nyertek. Az AS Roma ezzel megszakította az Inter 34 bajnoki találkozón át tartó bajnoki veretlenségi sorozatát, "elhalasztatta" a bajnokavatást - s elvette a milánói gárdától a vereség nélküli bajnoki címnyerés lehetőségét.

A jókedvű edző

A Roma - elsősorban Francesco Totti és Simone Perrotta formájának köszönhetően - nagyszerűen játszott. Perrotta vezető gólját még Materazzi, egy kissé könnyen megítélt büntetőből, még kiegyenlítette, ám az utolsó percekben Totti 24 méteres szabadrúgásból, majd Cassetti akcióból Júlio César kapujába talált.

Luciano Spalletti végre jókedvében volt a mérkőzés után - s az Intert dicsérte. Bár kiemelte, hogy csapata ezúttal remekül játszott, hangsúlyozta, hogy Roberto Mancini legénysége ebben a szezonban a Serie A legjobb csapata, s megérdemelten nyeri meg a címet.

A további mérkőzések közül kiemelkedett a Milan győzelme Ascoliban: a szerződéshosszabbítását reklamáló Carlo Ancelotti gárdája 5-2-re nyert Gilardino és Kaka duplájával, illetve Seedorf találatával.

A Sampdoria 1-0-ra kikapott Udinében - örömteli hír ellenben, hogy Koman Vladimir ismét a kezdőcsapatban kapott helyet. A 18 éves középpályás, kicsit még érezve bokasérülését, egy félidőt játszott.

Címlapról ajánljuk
Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

A szabályozás területén megindult fejlődés Európa és Magyarország számára is kiemelten fontos, csak ez teremti meg a lehetőséget a gyermekek szexuális kizsákmányolásának feltárásához, és teszi lehetővé a gyermekek védelmét az online térben – mondta Varga Árpád, az NMHH gyermekvédelmi főosztályának elemzője.

Szuperhatalmak versengenek egymással azért, ami egyre keresettebb az egész világon

Rengetegféle chipet gyártanak világszerte, amelyek még inkább kompatibilisebbek azokkal a felhasználási területekkel, ahol félvezetőket használnak – mondta az InfoRádióban a chipek jelentőségéről és egyre hangsúlyosabb szerepéről elemzést író Tasnádi Zsombor. Arról is beszélt, hogy a legmodernebb chipeket a hadiipar is beveti, rakétarendszerek vezérléséhez használják.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×