eur:
387.14
usd:
356.17
bux:
68088.24
2024. május 20. hétfő Bernát, Felícia

A pekingi olimpiára már elfogytak a legjobb szállodai szobák

A legjobb pekingi szállodákban már most sincs hely az olimpia idejére, és a többiben is lefoglalták a helyek kétharmadát.

Még több mint egy év van a pekingi olimpiáig, de a legjobb szállodák némelyikében már most sincs szabad hely, és a stadionokhoz legközelebbi három-öt csillagos hotelekben is lefoglalták a szobák 70 százalékát.

A kínai fővárosban hétszáznál több szálloda működik, így az olimpia szervezői bíznak abban, hogy el tudják helyezni a várhatóan napi félmillió vendéget. Annak azonban sietnie kell, aki biztosra akar menni - figyelmeztetett Hsziong Jü-mej, a pekingi turisztikai hivatal igazgató-helyettese.

Ugyan több tízezer szabad szállodai férőhely van még a városban, de a kapitalizmus működik: az árak máris a megszokottnak a kétszeresére kúsztak fel, és a kormányzat nem óhajt beleszólni a hotelek árképzésébe.

A szobafoglalás ráadásul nem könnyű. Interneten keresztül például nem lehet egy évvel későbbi időpontra bejelentkezni a legtöbb luxusszállodába. A legtöbb honlapról pedig nem lehet kideríteni a szobaárakat.

A stadionokhoz közeli szállodákban gyakorlatilag minden szobát lefoglalt az olimpiai szervezőbizottság a NOB vezetőinek és munkatársainak, a nemzeti olimpiai bizottságok delegációinak, a szponzoroknak és a külföldi újságíróknak.

Legkönnyebben utazási irodákon keresztül lehet szobához jutni. Ebben az esetben azonban három hónappal korábban ki kell fizetni a szobát, és vannak olyan szállodák is, ahol előre megszabják, hány napot kell minimum eltölteni, illetve mennyi italt kell fogyasztani - egyik helyen ez az összeg eléri a napi 250 dollárt!

Címlapról ajánljuk
Drámai fotók a letarolt kishajóról, újabb részletek az eltűnt magyar fiatalokról

Drámai fotók a letarolt kishajóról, újabb részletek az eltűnt magyar fiatalokról

Hét magyar és egy olasz volt azon a kishajón, amelyet letarolt a szállodahajó Verőcénél. Eddig egy ember menekült meg, az olasz férfi. A kishajót is megtalálták már és kiemelték. Öt embert még keresnek. Ketten biztosan meghaltak.

Vége az extrém drágulásnak, erős nyári balatoni szezon jöhet

A munkaerőhiány enyhülésének és a vendéglátóipar magára találásának köszönhetően idén csak kisebb mértékű, 8-10 százalékos áremelkedés várható a Balatonnál. Járdi Roland, a vg.hu újságírója az InfoRádióban elmondta: kedvező hatással van az árszínvonalra az is, hogy négy évszakossá váltak a helyi szálláshelyek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 19. 19:54
×
×
×
×