eur:
389.62
usd:
361.99
bux:
68002.24
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Újabb rendkívüli képességű versenyző a Forma-1-ben?

Csapatvezetője szerint minden idők legjobb Forma-1-es versenyzője lehet a McLaren-Mercedes újonc pilótája, a brit Lewis Hamilton. Frank Williams szerint már örültek, hogy megszabadultak Michael Schumachertől, erre most egy újabb "emberfeletti" érkezett a mezőnybe.

A McLaren-Mercedes vezetője, Martin Whitmarsh szerint könnyen lehet, hogy minden idők legjobb Forma-1-es pilótája válik az újonc Lewis Hamiltonból.

A fiatal brit versenyző az eddigi három versenyen mindig dobogóra állhatott, így csapattársával, Fernando Alonsóval, és a ferraris Kimi Räikkönennel holtversenyben vezeti a világbajnokságot.

Miért ne?

"Természetesen túl korai lenne még elemezni, de ha így folytatja, nincs ok arra, hogy ne ő legyen a valaha volt legnagyszerűbb versenyző" - mondta a csapatvezető.

"Mióta 1989-ben a McLarenhez kerültem, sok nagy versenyzővel dolgoztam együtt: Prosttal, Sennával, Häkkinennel, Räikkönennel, és most Fernando Alonsóval és Lewisszal, és azt hiszem, egész jól tudom már, hogy mi a kritikus különbség egy jó és egy átlagos pilóta között. Szerintem teljesen egyértelmű, hogy Lewis minden kitételnek megfelel" - tette hozzá Martin Whitmarsh.

A F1-es szakértő szerint ahhoz, hogy több tulajdonsággal is rendelkeznie kell. Szükséges hozzá tehetség, keménység és némi technikai érzék, amellyel segíteni tud az autófejlesztésben.

A buták átlagosak

Nagyon fontos az is, hogy a versenyző fitt, eltökélt és szorgalmas legyen.

"A legnagyobbak még a kukoricapehely fölött is arról elmélkednek, hogyan tudják javítani a teljesítményüket, és még keményebben dolgozni. Ez már-már olyan, mintha valami különleges genetikai képességük lenne. Csak kevés versenyző csinálja ezt, valószínűleg azért, mert nem elég okosak és elkötelezettek, vagy egyszerűen csak nem érdekli őket" - közölte a McLaren-főnök.

A brit újoncról a Williams istálló vezetője, Frank Williams is elismerően nyilatkozott.

"Azt gondoltam, mikor végre a sorozat megszabadult Schumachertől, hogy végre újra lehet esélyünk. Erre egy újabb rendkívüli versenyző tűnt fel. Michael sok minden volt, de emellett egy nagyon-nagyon egyszerű ember. Szerintem Hamilton egész más típus, de csak a képességeit alapul véve figyelemre méltó karriert futhat be" - mondta Frank Williams.

Címlapról ajánljuk
Útlevélgyűjtésbe kezdtek az amerikai milliomosok – meg is van az okuk rá

Útlevélgyűjtésbe kezdtek az amerikai milliomosok – meg is van az okuk rá

A pénzes amerikai családok egyre gyakrabban folyamodnak második állampolgárságért vagy állandó lakhatási engedélyért külföldön. Az igazán tehetősek valóságos „útlevél-portfóliókat” gyűjtenek – egy ügyvédi iroda szerint minderre a potenciális kockázatok késztetik őket. De melyek ezek?
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×