eur:
389.84
usd:
361.99
bux:
68415.04
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

"Nemet mondtam a csábításra"

Az elmúlt hetekben a Real Madrid két ajánlatát is visszautasította Rafael Benítez, a Liverpool menedzsere, noha a spanyol fővárosban a jelenleginél nagyobb fizetést ígértek neki.

A királyi gárda a nyáron várhatóan meneszti a vezetőedzői posztról az olasz Fabio Capellót, és a klubnál már elkezdték keresni az utódot. A Real Madrid vezetőinek első számú célpontja Rafael Benítez volt, így március közepén és április elején is megkeresték a Liverpool spanyol trénerét, aki 1989 és 1993 között az ifjúsági és a B-csapat edzőjeként már dolgozott a királyi klubnál.

"Nemet mondtam a Real csábítására, amikor nagyobb fizetést kínáltak, mint amennyit jelenleg kapok, noha ott nagyobb kihívások vártak volna rám. Madrid talán megfelelő hely lenne számomra, de a családom Liverpoolban jól érzi magát" - ismerte el a spanyol tréner, aki 2005-ben Bajnokok Ligáját nyert a Vörösökkel.

Az amerikai tulajdonosok meggyőzték

"Több klub is érdeklődött irántam, ám valamennyit elutasítottam, ugyanis miután beszéltem az amerikai tulajdonosokkal, meggyőződtem, hogy a megfelelő irányba haladunk. Nem könnyű olyan klubot találni, ahol a szurkolók mindegyike, vagy legalább nagy része támogat, jó játékosokkal és stábbal dolgozhatsz. A Liverpool jövője fényes lehet, és ez fontosabb a pénznél" - hangsúlyozta Rafa Benítez.

A spanyol tréner április elsején tárgyalt a két amerikai tulajdonossal, Tom Hicksszel és George Gillettel, és meggyőzték, hogy a Liverpool jövője biztosított, pár éven belül elkészül a klub új stadionja, megtartják a kulcsembereket, valamint a szükséges igazolásokra is rendelkezésre áll a pénz.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×