eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 17. péntek Paszkál

Godova: csapda lenne csak a gólarányra figyelni

A címvédő magyar női vízilabda-válogatott 8-8-as döntetlent játszott az olimpiai bajnok Olaszországgal a melbourne-i világbajnokság csoportmeccseinek első fordulójában. A találkozó után Godova Gábor szövetségi kapitány az InfoRádiónak elmondta: igazságos az eredmény, de nem elégedett. Hozzátette: a magyar játékosok kapkodtak a találkozó elején, és amikor vezettek, akkor sem nyugodtak meg.

Elégedett az eredménnyel?

Igazságos eredmény született, de elégedett nem vagyok. Az olaszok ellen elért döntetlen jó alaphangot adhat a világbajnokságnak. Kapkodva kezdtünk, a lányok is tudták, hogy nagy a tétje a mérkőzésnek, pedig hangsúlyoztuk, hogy nem ezen múlik minden. Szép átlövésgólokkal felzárkóztunk, majd átvettük a vezetést, de ez sem eredményezett több nyugalmat, így egy-két helyzetet elpuskáztunk a végén.

Pelle Anikó öt góllal messze a legeredményesebb játékosa volt a csapatnak. A többiekkel mennyire elégedett?


Pelle Anikótól a gólokat várjuk, most sült a keze. A többiek amiatt dicsérhetőek, hogy neki adták a labdákat, és úgy helyezkedtek, hogy Anikó lőni tudjon. Egy-két játékosnak hatékonyabbnak kell lennie, és akkor még eredményesebbek lehetünk.

A döntetlen után nem lényegtelen, hogy Kuba és Új-Zéland ellen hány góllal nyer a magyar válogatott. Ez mennyiben módosítja a terveket?

A világbajnokság végére koncentrálunk, és nem a gólarány javítására kell figyelnünk, mert ez csapda lenne. Nehezíti a helyzetet, hogy az olaszok mindig utánunk szállnak vízbe. Mindkét hátralévő csoportellenfél jól felkészített, nem lesz könnyű ellenük szerepelni, de ha hozni tudjuk a saját játékunkat, akkor úgy is kiütközik a különbség.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×