eur:
388.86
usd:
360.82
bux:
68190.79
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Három kiállítással tarkított meccsen nyert a Sevilla a Barcelona ellen

Második félidei jobb játékával 0-1-ről fordítva 2-1-re nyert a Sevilla a spanyol labdarúgó-bajnokság rangadóján a Barcelona ellen. Az andalúz csapat így átvette a vezetést, maga mögé szorítva a címvédő katalánokat

Eto'ót minden korábbi hírrel ellentétben csak a tartalékok közé jelölte Frank Rijkaard edző - de a Barca nem érezte a kameruni hiányát a találkozó elején. A 14. percben már vezetett a katalán csapat: Zambrotta beadása után Ronaldinho a kapuba fejelte a labdát.

Néhány perccel később a brazil csillag növelhette volna az előny, ám a saját maga által kiharcolt tizenegyest az elvetődő Palop kapus lábába lőtte. A büntetőt megelőző szabálytalanság miatt Aitor Ocio piros lapot kapott, a Sevilla emberhátrányba került.

Mindettől függetlenül lábra kapott a hazai csapat, s a 39. percben kiegyenlített: Daniel Alves előkészítése után az orosz Kerzsakov lefordult a védőjéről, s a hálóba lőtt.

A második félidőben a Sevilla legszebb napjait idézően futballozott. Daniel Alves szabadrúgásból vezető (mint utóbb kiderült: győztes) gólt szerzett - de a folytatásban is a hazaiaknak volt lényegesen több helyzete, függetlenül attól, hogy Rijkaard beküldte a pályára Eto'ót és Saviolát is. Igaz, szinte párját ritkító döntéssel lecserélte a valóban a második félidőben indiszponáltan játszó Ronaldinhót.

Az időközben (Giuly érthetetlen, s Zambrotta jogos kiállítása miatt) emberhátrányból emberelőnybe került Sevilla a találkozó utolsó perceiben akár öt gólt is lőhetett volna, Kanouté három, Daniel Alves két nagy helyzetben is hibázott. Ám abban a pillanatban, hogy a bíró hármat sípolt, ezt már aligha bánták.

A szombat másik mérkőzésén: Valencia-Celta 1-0. A gólt Morientes szerezte

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×