eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

Ismét kétséges Schmitt Pál MOB-elnöksége

A Fővárosi Bíróság kedden első fokon megsemmisítette a Magyar Olimpiai Bizottság szeptemberi rendkívüli közgyűlésén született határozatot, amely 69-69-es szavazataránnyal megerősítette elnöki tisztségében Schmitt Pált.

A MOB-közgyűlés után a bírósághoz forduló Körösfői László, a Magyar Röplabda Szövetség elnökségi tagja, volt elnöke közölte: "a bíróság szerint helytelen volt az eljárás, mert a tartózkodást gyakorlatilag nemként értelmezték. Ez törvénysértő, s új szavazást kellett volna elrendelni".

A tagok egyharmadának kezdeményezésére összehívott rendkívüli közgyűlés egyetlen napirendi pontja Schmitt Pál visszahívása volt. Az elnök a tanácskozáson felajánlotta lemondását, a szavazási procedúra végén - az érvénytelen gépi voksolás után papíron szavaztak a küldöttek - azonban 69-69-es eredmény született, három tartózkodás mellett.

Körösfői László az InfoRádiónak adott interjújában azt mondta: MOB-tagként kötelességének érezte bírósághoz fordulni, miután a rendkívüli közgyűlésen megsértették a szervezet alapszabályát. A sportvezető szerint kérdéses, hogy közeledve a pekingi olimpiához érdemes-e megismételni a procedúrát.

A Magyar Röplabda Szövetség elnökségi tagja úgy látja, hogy Schmitt Pál kettős (Fidesz-alelnöki és MOB-elnöki) szerepvállalása továbbra is összeférhetetlen, ráadásul a politikus viselkedésében sem történt változás a rendkívüli közgyűlés óta eltelt hónapokban.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 18. 14:10
×
×
×
×