eur:
394.62
usd:
365.24
bux:
73854.68
2024. július 30. kedd Judit, Xénia

Újpesti szégyen; legutóbb a Celtic győzött Budapesten négy góllal

A magyar futballcsapatok kupaszereplésének mélypontját érte el az Újpest csütörtökön: a Megyeri úti klub az UEFA Kupa-selejtező első fordulójában otthon 4-0-ra kapott ki a Vaduztól. Legutóbb a Celtic győzött négy góllal Budapesten, a - liechtensteini együttessel össze sem hasonlítható - skót elitcsapat 2003-ban a BL-selejtező harmadik körében az MTK-t verte a Puskás Ferenc Stadionban 4-0-ra. Tavaly az FTC esett ki kínos hazai kudarca után a fehérorosz MTZ Ripo Minszkkel szemben.

Az Újpest vezetői három héttel ezelőtt örültek a sorsolásnak. Megkönnyebbültek, hogy nem egy szovjet utódállamból, hanem Liechtensteinből jutott ellenfél a bajnoki ezüstérmes gárdának.

A szurkolók többsége a meccs előtt magabiztos győzelemre számított annak ellenére is, hogy Bicskei Bertalan, az újonnan kinevezett szakvezető óva intett mindenkit az elbizakodottságtól.

Emlékezetes, hogy a tréner néhány évvel ezelőtt szövetségi kapitányként csak gólnélküli döntetlent ért el a magyar válogatottal Liechtensteinben Európa-bajnoki selejtezőn.

Az Újpest november végéig nem játszhat magyar bajnoki és kupameccseket a Szusza Ferenc Stadionban, az UEFA Kupára viszont nem vonatkozik a büntetés, és a jelentések szerint körülbelül 3000 lila-fehér drukker látogatott ki a csütörtök esti összecsapásra.

A svájci másodosztályban szereplő Vaduz már a 13. percben vezetést szerzett: a válogatott hátvéd, Vanczák Vilmos és a nyáron igazolt kapus, Balajcza Szabolcs kapus nem értette meg egymást, a kabaréba illő mozdulatokat pedig Faye használta ki.

Az Újpest valamivel többet kezdeményezett, de fél óra játék után Sara megduplázta a vendégek előnyét. Itt még nem értek véget az Újpest megpróbáltatásai: a második félidőben Faye és Sara is újra eredményes volt.

A 90. percben, a negyedik gól előtt az újpesti csapatkapitány, Tóth Norbert büntetőt hibázott. A visszavágót két hét múlva rendezik.

A 4-0-ás vereség után Bicskei Bertalan azonnal bejelentette lemondását. A tréner azt mondta, hogy nem talál magyarázatot a kudarcra. Bicskei Bertalant a meccs után mintegy 500 Újpest-szurkoló szidalmazta a klub székháza előtt.

A másik magyar UEFA Kupa-induló, a Fehérvár sikerrel mutatkozott be: Csertői Aurél vezetőedző együttese - szintén hazai pályán - 1-0-ra győzött a kazah Kairat Almati ellen.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Komoly lépést tehet a negyeddöntő felé a női kézilabda-válogatott – élőben

Angola ellen játszik a magyar női csapat a harmadik csoportmérkőzésen az olimpián.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.30. kedd, 18:00
Kiss Róbert Richárd
turisztikai szakértő, az InfoRádió főmunkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 30. 16:16
×
×
×
×