eur:
394.43
usd:
370.2
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma

Olasz sztárcsapatok jönnek Budapestre

Mindkét magyar együttesnek olasz ellenféllel kell megküzdenie a férfi vízilabda Euroliga negyeddöntőjében.

A Honvéd a Pro Reccóval, a Vasas pedig a Savonával csap össze az elődöntőbe kerülésért.

Kovács István edző tavaly ezüstérmes együttese idegenben kezd a Szívós Mártont és Madaras Norbertet is foglalkoztató Pro Reccóval, amely az előző kiírásban harmadik lett. Szívós Márton éppen volt csapatával került szembe.

A Honvéd trénere szerint a Pro Recco a legnehezebb a lehetséges ellenfelek közül.

"Nem gondoltam volna, hogy a Reccót sorsolják nekünk, nemrég éppen náluk edzőtáboroztunk, mondhatom, a lehetséges ellenfelek közül a legerősebbet kaptuk. De hát ez van, adott a feladat, megpróbáljuk sikeresen megoldani" - mondta Kovács István.
 
A Vasas ellenfelénél is játszik egy magyar klasszis, Kásás Tamás, aki ezelőtt éppen a piros-kékeknél szerepelt. Az első mérkőzést a Komjádi uszodában rendezik.

Földi László edző kollégájánál lényegesen elégedettebb volt a sorsolás után.

"Itt már nincs könnyű rivális, de ha előzetesen választanom kellett volna, a három olasz közül eleve a bajnokságukban jelenleg negyedik helyen álló Savonát mondom. Még akkor is, ha a Posillipóhoz és a Reccóhoz hasonlóan iszonyúan erős csapat, amelyben a világ jelenlegi két legjobb játékosa is pólózik.

Nekünk már megvannak a pontos játéknapok is: az első összecsapás nálunk lesz, a Komjádi uszodában március 22-én, szerda este 8 órától, a visszavágót pedig április 19-én játsszuk Savonában" - mondta a Vasas trénere.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×